Stup socijalnih prava

  Jedan od čarobnih novih pojmova Europske unije je Europski stup socijalnih prava. Taj čarobni stup će po riječima Komisije napraviti to da svi bolje živimo. U to što oni tvrde mogu vjerovati samo oni koji nisu čitali Bijelu knjigu o budućnosti Europske unije koja govori da se socijalna prava Europljana trebaju smanjiti pa sada trebamo govoriti što je njihov stvarni cilj.

  Formalno-pravno gledajući glavni ciljevi Europskog stupa socijalnih prava predstavlja povećanje broja zaposlenih osoba. Drugim riječima po njemu bi trebalo biti zaposleno do 2030 godine minimalno 78 % osoba starosti između 20 i 64 godine. Time bi se trebao smanjiti broj siromašnih osoba u Europskoj uniji za 15 milijuna. Budite uvjereni da su koristeći europski jezik stručnjaka oni objasnili vezu između povećanja stupnja zaposlenosti i socijalnih prava iako ona u stvarnosti ne postoji.

  Kako na području Europske unije već danas radi 80.1 % osoba starosti između 25 i 54 godine red nam je naglasiti kako osnovni dio ovog dijela plana predstavlja sprečavanje osoba da idu u mirovinu prije 65 godina starosti. Trenutačno na području Unije po mišljenju eurokrata radi „samo” 60.5 % osoba između 55 i 65 godina starosti što se treba hitno promjeniti.

  U samom planu to je i napisano riječima: „Osigurati da grupe koje nisu tako radno aktivne kao na primjer starije osobe, niže educirane osobe, invalidi, oni koji žive na selu, pripadnici LGBT zajednice, Romi, osobe migrantskog porjekla sudjeluju na tržištu rada maksimalno u skladu s svojim sposobnostima.

  Nužno nam je sada navesti kako po pitanju Europskog stupa socijalnih prava sama Europska komisija priznaje da ona nema prava nametati ta prava državama članicama. U uvodu akcijskog plana za socijalna prava se jasno navodi da ona po europskim sporazumima, ustavu spadaju u neupitne ovlasti država članica, a one su se sada otvoreno pobunile.

  Europski sumit o socijalnim pravima će se 07 svibnja 2021 održati u Portugalu koji trenutačno predsjeda Europskom unijom. Pripremajući se za ovaj sastanak 11 članica Europske unije je izašlo s izjavom kojom upozorava Europsku komisiju da se ona nema pravo uplitati u radno zakonodavstvo, mirovine, edukaciju i brigu za djecom.

  U zajedničkom dokumentu koji su potpisali Austrija, Bugarska, Danska, Estonija, Finska, Irska, Latvija, Litva, Malta, Nizozemska i Švedska se navodi da „Europska unija mora poštovati podjelu ovlasti između Europske unije, država članica i socijalnih partnera”.

  U ovoj zajedničkoj izjavi može vidjeti dvije zanimljive stvari. Prva je da među potpisnicima nema takozvanih problematičnih članova Poljske i Mađarske,a druga bi bila da Europski stup socijalnih prava predstavlja po riječima 11 europskih vlada još jedan pokušaj eurokrata u centralizaciji Europske unije.

  Ukratko takozvani Europski stup socijalnih prava se uopće ne bavi socijalnim pravima. On se u stvarnosti bavi centralizacijom Europske unije i otežavanjem starijim osobama da otiđu u mirovinu prije navršenih 65 godina starosti. To su dva stvarna cilja ovog europskog projekta, a kako će se oni dalje razvijati otkriti ćemo 7 ili 8 svibnja 2021 po završetku Europskog sumita o ovom pitanju.

Akcijski plan Europske unije po pitanju socijalnih prava možete pročitati na sljedećoj poveznici.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina