Što se događa u Ukrajini

  Predstavlja pitanje koje je red postaviti. Sada kada je postalo očito da će Ukrajina preživjeti rusku invaziju unutar njene elite su se počele voditi borbe. Zbog toga se slobodno možemo upitati što se događa u Ukrajini ili koji im je…

  Gospodarski gledajući Ukrajina je postala najneuspješnija postkomunistička država u Europi davno prije ruske invazije. Riječ je o najboljem, praktički školskom primjeru temeljito opljačkane države čija vlada je zarobljena od strane moćnih oligarha.

  Ruska invazija je „omogućila” da i u takvoj opljačkanoj Ukrajini zaživi domoljubni duh koji joj omogućava da se obrani. Sada kada postaje jasno da će Ukrajina preživjeti i sada kada se rađaju nade da će uspjeti osloboditi okupirani teritorij tamošnja elita kreće starim putem. Riječ je o starom putu pljačke, ubojstava i borbe za vlast. To nam je jedino moguće objašnjenje siječanjskih događaja u Ukrajini o kojima ćemo sada govoriti.

  Ovaj ukrajinski cirkus je započeo nakon što raketa pogađa stambenu zgradu u mjestu Dnjipro. U eksploziji ove rakete su bila pobijena 44 civila, među kojima su se nalazila i djeca. Dok je Ukrajinska vojska govorila o divljaštvu, barbarizmu Rusa koji ubijaju nedužne civile savjetnik predsjednika Ukrajine je izašao s drugom pričom.

  On izjavljuje da su za tu humanitarnu katastrofu odgovorna ukrajinska protuzračna obrana. Po njemu ona je pogodila rusku raketu koja se potom srušila na zgradu. Ta njegova izjava je izazvala ogorčenje ukrajinske vojske i javnosti pa on biva prisiljen 17.01.2023 podnijeti ostavku.

  Manje od 24 sata kasnije ministar unutrašnjih poslova zajedno s najvišim sigurnosnim dužnosnicima sjeda u helikopter koji se potom ruši. Ta „nesreća” otvara par nezgodnih pitanja. Prvo od njih biva zašto su se ministar i njegov zamjenik plus par drugih dužnosnika nalazili u jednom helikopteru. U normalnim okolnostima to je neobično, dok u ratnim to ispadne suludo.

  Kada govorimo o putovanjima visokih dužnosnika ako ništa drugo svi znamo američko pravilo po tom pitanju. Ono govori da se predsjednik i potpredsjednika ne smiju nikada nalaziti u istom avionu.

  Iz toga što se dogodilo u Ukrajini se javlja još jedno pitanje. Ono glasi što je bilo toliko važnog da su se najviši dužnosnici odlučili riskirati zajedničko putovanje. Na to pitanje sigurno nećemo dobiti odgovor kao niti na ostala.

  Razlog za nedobivanje odgovora nalazimo u činjenicu da je guverner na čijem se području srušio helikopter postavljen za novog ministra. To nam zvuči vrlo čudno.

  Savjetnik predsjednika je podnio ostavku 17 siječnja, a 18 siječnja je poginuo ministar unutrašnjih poslova, ali to Ukrajini nije bilo dovoljno. Kako im to nije bilo dovoljno 20 siječnja Ukrajine u javnost pušta vijest da su heroja Ukrajine ubili Ukrajinci. Konkretno je bilo rečeno da su tog heroja ubili pripadnici ukrajinskog KGB-a. Normalno krivica je bila prebačena na ruske dvojne agente, ali…

  Ukratko tijekom manje od 7 dana ukrajinska vojska i KGB su optuženi za zločine, a ministarstvo unutrašnjih poslova je obezglavljeno. To je razlog da postavimo pitanje što se ovih dana događa u Ukrajini čije velike dijelove teritorija i dalje okupira Rusija ?

4.3 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina