Nicola_Sturgeon

Škoti su uspjeli

Škotska vlada je uspjeli postići nemoguće. Svojim prijedlogom zakona o borbi protiv govora mržnje uspjela je ujediniti policiju, Katoličku crkvu, udruženja ateista i udruženje pravnika protiv sebe. Tako nešto nitko nikada do sada nije uspio što jasno dokazuje stepen ludila tamošnje vlade.

U teoriji cilj zakona koji se zove Hate Crime and Public Order Bill nije ograničavanje slobode govora nego borba protiv govora mržnje. Bez obzira na taj proklamirani cilj zakon je izazvao protivljenje kao niti jedan drugi zakon u Europi. Biskupska konferencija Škotske je izjavila kako u zakonu pojam mržnje nije definiran tako da je on podložan raznim interpretacijama.

Konkretno ova biskupska konferencija je izjavila da članak 5 zakona proglašava protuzakonitom posjedovanje “zapaljivog” materijala. Kako ovo pitanje u zakonu nije regulirano Biblija, katekizam Katoličke crkve i drugi crkveni matirjali, prijedlozi bi mogli biti proglašeni protuzakonitima. Potom su naveli poziciju crkve kako spol nije promjenjiv i da ta pozicija po novom zakonu može biti proglašena govorom mržnje.

Odgovorajući na ovu crkvenu kritiku Škotska vlada je izjavila “vjerska uvjerenja su sastavni dio škotskog društva i ovaj zakon to neće promjeniti. Zakon ne kriminilizira vjerska uvjerenja pa stoga posjedovanje Biblije neće biti protuzakonita radnja

Udruženje sekularista/ateista Škotske je s druge strane pokrenulo kampanju protiv ovog zakona riječima “Što je naše društvo postalo tolerantnije to su naši političari postali netolerantniji donoseći sve više zakona kojima se građani osuđuju zbog riječi ili čak i misli koje su proglašene neprihvatljivima. Ovaj zakon predstavlja najveću opasnost onoga što bi trebalo biti slobodno i tolerantno društvo.

Udruženje pravnika Škotske je zakon osudilo navodeći na početku da je on protuzakonit pošto je po tamošnjim zakonima potreba namjera da se počini zločin kako bi se osobu potom osudilo čega u ovom zakonu nema. Po njima nejasnoća ovog zakona bi mogla dovesti do ograničenja slobode govora što predstavlja osnovu demokratskog društva. Navodi se pri tome još da bi po zakonu u sadašnjem obliku glumci koji nastupaju na pozornici mogli biti osuđeni za širenje mržnje što je neprihvatljivo.

Za kraj protivnika ovog zakona ćemo još spomenuti Policijsku federaciju Škotske u koju je učlanjeno 98 % svih policajaca. Po njima ovaj zakon će uništiti legitimitet policije čiji zadatak će postati provođenje zabrane govora. Držeći se tog zakona posao policajca će biti procjeniti na licu mjesta koji govor spada u slobodu govora, a koji u govor mržnje što će uništiti reputaciju policije.

U skladu s tim novim zakonom koji Škotska priprema J.K. Rowling koja je izjavila da ljudi ne menstruiraju nego to čine jedino žene, bi mogla dobiti 7 godina zatvora zbog poticanja mržnje. Što drugo reći o zakonu protiv govora mržnje koji će ljude slati u zatvor zbog takvih izjava ? Što reći o zakonu povodom kojeg vlada obećava da Biblija neće biti zabranjena ?

Dovoljno je reći da je Škotska vlada u natjecanju za smanjivanje, ukidanje slobode govora u Europi uspjela osvojiti prvo mjesto. Kada nađete na kraju razliku između diktature u kojoj ne postoji sloboda govora i ovakve demokracije javite !?

4.8 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina