Emmanuel_Macron

Sadašnja situacija

  Sadašnja situacija je toliko neobična, toliko radikalna da je postala normalna,a najviše liči na istinitu priču o Mađarskom kraljevstvu bez kralja kojim upravlja admiral bez mornarice. Osnovni razlog za nastavak postojanja ovakvog režima se nalazi u lažnim vijestima koje on širi pošto idealni stanovnik svakog totalitarističkog režima nije osoba koja vjeruje u taj režim bio on komunistički, fašistički, despotski ili autokratskoliberalni. Taj idealni stanovnik baš svakog totalitarističkog režima je osoba koja više ne razumije razliku između stvarnosti i laži.

  U određenom smislu mi danas živimo u tom svijetu jer je običnom građaninu postalo praktički nemoguće ocjeniti što je istina,a što je laž. Ako ćemo vjerovati propagandi nastaloj nakon Brexita mladi podržavaju Europsku uniju dok se starije osobe „kojima nije mnogo ostalo” njoj protive. Tehnički gledano mladi u Velikoj Britaniji kao i naturalizirani migranti podržavaju Europsku uniji, ali u Francuskoj temelj podrške Unije čine oni „kojima nije mnogo ostalo” pa je tako proeuropski Macron osvojio na predsjedničkim izborima 73 % glasova osoba starijih od 65 godina.

  Ako ćemo vjerovati službenoj državnoj, europskoj propagandi kojoj smo izloženi većina ekonomista podržava mjere štednje u Europi dok u stvarnosti 2/3 ekonomista se protivi politici štednje smatrajući je štetnom. Među neočekivanim protivnicima ove samoubilačke ekonomske politike se nalaze čak projekcije britanskog ministarstva financija kao i one nizozemskog financijskog savjeta, dok kao što smo ranije naveli njoj se protivi i većina ekonomskih analiza.

  Ako ćemo vjerovati službenoj državnoj, europskoj propagandi radna mjesta nije moguće zaštiti u današnje doba, a trgovinski dogovori su pozitivni za gospodarstva i životni standard.

  Ako pitamo Europske institucije i medije Europljani vide globalizaciju kao priliku, ali ako pitamo Europljane oni znaju da su životni standard i socijalna država bili bolje zaštićeni prije pola stoljeća, u doba jakih nacionalnih država nego što su zaštićeni u doba globalizacije.

  Ako ćemo vjerovati službenoj državnoj propagandi starenje stanovništva negativno utiče na gospodarski rast pa su potrebni migranti dok na primjeru Japana znamo da zbog automatizacije starenje ne utiče na gospodarski rast pa migranti nisu potrebni.

  Ako ćemo vjerovati službenoj državnoj propagandi migranti dolaze u Europu bježeći od rata ili klimatskih promjena izazvanih našom krivnjom dok u stvarnosti oni dolaze zbog demografske eksplozije u njihovim državama i financijskih prava koja će ostvariti u Europi. Kako bi se sakrila stvarna slika tih prava većina država odbija otkriti potpune podatke, ali mi znamo da na primjer Italija koja je realno govoreći bankrotirana svake godine daruje između 5 i 6 milijardi eura za migrante koji su se u njoj naselili.

  Ako će vjerovati službenoj državnoj propagandi Europljani podržavaju ujedinjenu Europu danas više neko ikada ranije dok je u stvarnosti Europska unija među građanima, među glasačima omražena organizacija koja pati od demokratskog deficita i gubitka legitimnosti. Europska unija je izgubila glasovanje u 6 od posljednjih 8 puta kada je glasačima bilo dopušteno da izraze svoje mišljenje o njoj i njenim mjerama, a sam predsjednik Europske komisije je na Euronews-u javno pozvao da se ne dopuste novi referendumi.

  Po završetku Drugog svjetskog rata jedno od osnovnih pitanja koje se postavljalo na zapadu se ticalo nastanka nacističkih zločina. Kako je moguće da su Njemci podržavali i dopuštali Hitlerove zločine? Naći odgovor na ovo pitanje je slično nalasku odgovora na pitanje kako su Britanci dopustili da postanu manjina u svom glavnom gradu ili kako su Njemci (i drugi) dopustili da manje od 10 % djece u nekim njihovim vrtićima govori njemački. Odgovor u oba slučaju možemo naći u režimskoj propagandi da je sve to dobro i poželjno.

  Reakcija tradicionalista koji vjeruju u neko prelijepo prošlo vrijeme na ove dokazane tvrdnje o današnjem laganju režimskih medija će ustvrditi da se tako nešto u prošlosti nije događalo i u tome čine jednu od osnovnih grešaka. Lažne vijesti koje stvaraju režimski mediji su se pisale prije 50 i 100 godina tako da se ništa nije promjenilo po tom pitanju, dok se promjena realno dogodilo u jednom drugom segmentu.

  Jedina razlika između tada i danas se nalazi u činjenicu da danas nama upravljaju liberali upitne moralnosti bez prošlosti i budućnosti s jedinom lojalnošću prema novcu. Nitko razuman ne smatra da je Tony Blair-a nakon što je prestao biti premijer postao savjetnik u JP Morgan Chase za 500.000 funti godišnje zbog svojih financijskih sposobnosti. Praktički identično vrijedi i za Manuela Barroso-a koji nakon što prestaje biti predsjednik Europske komisije postaje menadžer u Goldman Sachs-u. Razuman čovjek će vjerovati da su Blair i Barroso nagrađeni tim super unosnim poslovima jer su donosili odluke da će države, znači glasači platiti sanacije financijskih institucija, a ne njihovi vlasnici.

  Tekst je napisan koristeći dio knjige 25 godina Europske unije.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina