Drazen-Bogdan

Razgovor s Draženom Bogdanom predsjednikom UHD-a

Poštovani gospodine Bogdan možete li nam za početak reći nešto o sebi kako bi Vas bolje upoznala šira Hrvatska javnost ?

Ja sam Dražen Bogdan,55.godina,rođen u Đakovu,u braku i otac troje punoljetne djece. Sudionik sam Domovinskog rata,sa statutom branitelja,te sa suprugom živim u jednosobnom stanu koji je naljeđen od mojeg pokojnog oca. Djeca su mi punoljetna,a njih dvoje,zbog svima nam poznatih razloga su danas u Njemačkoj,gdje su i stalno zaposlena.Inače,sam korisnik ,Braniteljske skrbi,.

Na području Đakova Ujedinjeni Hrvatski Domoljubi su poznati po svojoj borbi za prava branitelja. Kakav je odnos tamošnje gradske vlasti prema njima ?

UHD je relativno nova, mlada stranka koju su pokrenuli istinski branitelji i domoljubi,široj javnosti nepoznati,pa samim tim nam se i teško probiti u javnost,kako na lokalnoj,tako i široj razini.Isto tako i vlasti, lokalne i one državne ,ne pokazuju nikakav interes da bi na na bilo koji način omogućile ne samo UHD-u, nego i svim drugim, manjim strankama dostupnost medija, već čine upravo suprotno.Unatoć tome, upravo UHD je na području Đakova svojim pritiskom na gradsku vlast, omogučio da i branitelji koji su na, braniteljskoj skrbi, dobiju, uskrsnicu, i božičnicu, što im je na početku bilo onemogućeno, pod izgovorom gradske vlasti, da sistem ne poznaje pojam, branitelj, već isključivo samo, socijalni status. Zahvaljujući UHD-u,na području cijele Hrvatske su branitelji također uvršteni i u taj program ,darivanja božičnice i uskrsnice, od strane lokalnih vlasti. Naravno,taj odnos gradske vlasti nas ne čudi, jer se dobro zna, politika, državne vlasti koja se prenosi i na lokalnu razinu, da svatko onaj koji se ne klanja pred njima, nije poželjan da na bilo koji način se probije u medije.

Da li se taj odnos Đakova prema braniteljima drastično razlikuje od odnosa Hrvatske ili je sličan ?

Đakovo je preslik cijele Hrvatske… Branitelji se i dalje stigmatiziraju, većina onih istinskih branitelja je danas na prosjačkom štapu, bačeni su na, braniteljsku skrb, čiji se iznos kreče oko 1.000 kuna. Ako to usporedimo sa, socijalnom pomoći, oni koji su korisnici tog davanja,imaju pomoć lokalnih vlasti i pri plaćanju režija, dobijaju svake godine određeni iznos za ogrijev, mjesećno dobijaju i subvenciju za struju u iznosu od 200 kuna…Na žalost, branitelji koji su na, braniteljskoj skrbi, nemaju pravo na ništa od toga. Naravno, ovo nije prigovor korisnicima, socijalne pomoći, ali se branitelji s pravom pitaju, po čemu su oni i u tom pogledu, manje vrijedni, od ostalih? Isto tako, svima je dobro poznato, da su danas branitelji većinom u 50-tim godinama,godinama kada ih nitko više u tim godinama neće zaposliti, načeti su bolestima i posljedicama učešća u Domovinskom ratu. Nisu zbog svima poznatih okolnosti uspjeli skupiti radnog staža za neku ,pristojnu mirovinu (ako ju dočekaju) i sve su to razlozi zbog kojih te branitelje još više boli odnos lokalnih i državnih vlasti prema njima, a samim time i prema strankama koje ne žele više šutke gledati taj odnos prema njima.

Ujedinjeni Hrvatski Domoljubi su obilježili godinu dana članstva u Suverenistima. U kojim sferama očekujete da će UHD utjecati, pomoći da Suverenisti ostvare što bolji rezultat ?

Kroz niz razgovora, koji su prije toga vođeni sa gospodinom Zekanovićem, utvrdilo se da imamo u velikoj većini toga iste poglede, iste ciljeve i tada je i potpisana, Povelja o zajedništvu, između UHD-a i Hrvatskih Suverenista. Mi smo svi zajedno svjesni da nijedna stranka sama ne može uspjeti u tome da se konačno, nakon 30 godina, sruši tu većinu u Saboru koju čine HDZ-SDP i njihove strančice, koje ih se poslusnički drže isključivo zbog osobnih interesa pojedinaca i samih tih stranaka,a ne zbog interesa ove zemlje i ovog naroda. Zato od prvog dana naglašavamo jedno zajedništvo istinskih domoljubnih stranaka, ali stranaka koje neče gledati svoje interese, već interese ove zemlje. Svi oni koji će tražiti osobne interese, kako u UHD-u, tako i među Suverenistima nemaju i nikada neće imati mjesta. Upravo stoga,svi zajedno radimo da se konačno i ostvari u ovoj zemlji ono što ovaj narod i zaslužuje i da u Saborske fotelje sjednu isključivo i samo istinski domoljubi i branitelji čistog obraza

Danas svi živimo u doba korona virusa pa sigurno građane zanima da li bi se odnos UHD-a prema korona virusu razlikovao od odnosa sadašnje vlade ?

Kompleksno pitanje, ali što dalje odmiče ova epidemija, sve više su vidljivi i neki, možda namjerni ili ne, ali promašaji u nekim odlukama, prvenstveno prema malim poduzetnicima, poljoprivrednim proizvođačima i nekim drugim segmentima. U ovom trenutku,ne želimo da minirimo pokušaje Stožera da se što prije riješi ova enigma i problemi s korona virusom. Namjerno sam rekao ,Enigma, jer puno toga je nejasno oko tog virusa,ali pustimo sada da se to riješi i za sada UHD daje podršku Stožeru u njihovoj borbi. Nakon toga ćemo ,zbrajati i oduzimati,.

Što Vi mislite kako možemo Hrvatsku izvući iz gospodarske depresije stvorene današnjom karantenom ?

Ekonomski se Vraćamo opet na 0,čak i ispod te 0..Ono malo što je još valjalo, propada, opet masovni otkazi, propadanje malih obrta, poljoprivrede, industrije…Mogu samo postaviti pitanje..Zašto i kome je to u cilju? Da,neke mjere podupiremo i shvačamo da su trenutno neophodne,ali smo svjesni da prave razmjere ćemo tek vidjeti. Nismo i ne želimo biti ptice zloslutnice,ali čini nam se da se vlast (HDZ) nisu u ovome snašli na najbolji način i sve ide prema ogromnoj propasti malog poduzetništva, obrta, velikog dijela industrije. Zbog te pogrešne propale politike vlade Ujedinjeni Hrvatski Domoljubi zahtjevaju da vlada spasi prvo domaće proizvođače, a potom i one tvrtke koje su prošle godine pozitivno poslovale jer te tvrtke predstavlju budućnost Hrvatske. Na žalost sadašnju vlast sudbina malog čovjeka uopće ne zanima,dok ima tolike poslušnike oko sebe koje financira i time kupuju njihovu šutnju i glasove?

Kao što znate neki u vladajućoj koaliciji smatraju da je moguće iskoristiti virus za poboljšavanje svog izbornog rezultata pa pomaknuti parlamentarne izbore na lipanj ili srpanj 2020. Što mislite o tom scenariju ?

…Prije bih rekao da bi HDZ bio spreman provesti izbore što ranije, jer sve ove poteze i u vezi korone i potresa u Zagrebu,će proglasiti, stranačkom borbom, protiv nedača i sve moguće zasluge će pripisati isključivo sebi i to probati iskoristiti na izborima. Činjenica je da vladajuči večinom koriste, svoje ljude, stranački pripadne i ne razmišljaju o tome da možda i u drugim strankama, pa i van stranaka postoje isto tako i sposobni,ako ne i sposobniji ljudi. Sve to vodi tome da će eventualne uspjehe HDZ pripisati isključivo sebi, a samim tim i proglasit dan izbora kada to isključivo njima odgovora.

Da li će UHD biti spreman i da li će Suverenisti biti spremni ako se izbori održe u prvoj polovici ljeta ?

Naravno da smo spremni…U skoro svakodnevnom smo kontaktu i spremni  na sve opcije..Drugačije ni ne može biti,ako znamo s kim imamo posla

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina