Rasizam je bolest

  Ovaj tjedan svi smo ostali iznenađeni viješću iz SAD da je tamošnje udruženje doktora proglasilo rasizam, zdravstvenom prijetnjom što su neki preveli kao bolest. Realno govoreći mi koji pratimo događaje u svijetu nismo niti šokirani niti iznenađeni ovom odlukom pošto ona nije niti prva niti posljednja po ovom pitanju.

  Ukratko govoreći Američko udruženje medicinara (American Medical Association) je na vanrednom sastanku usvojila rezoluciju kojom je proglasila rasizam zdravstvenom prijetnjom. U izjavi se poziva na ukidanje rasističkih politika i mjera u cjelokupnom zdravstvenom sustavu. Ova odluka je izazvala opće iznenađenje i ismijavanja na internetu i na kraju pitanja: „da li ćemo trebati ići na godišnje zdravstvene testiranja za rasizam ? Postoji li cjepivo za rasizam ?

  To ismijavanje odluke realno gledajući ne vodi ničemu osim vikanju „car je gol”. Ismijavanjem neracionalne sulude naučne teorije se realno ništa ne postiže, a nitko to bolje ne zna od građana Sovjetskog Saveza. Tamošnji režim je gotovo pola stoljeća nametao sulude teorije navodnog naučnika Trofima Lisenka koji je tvrdio da genetika i nasljedne osobine ne postoje. Protivnike Lisenka je režim zatvarao i ubijao tako da je njegova suluda teorija vladala državom sve do 1964 godine.

  Danas tako zapadni režimi nameću suludu teoriju da je za sve odgovoran rasizam bijelaca koji su u realnosti stvorili moderni svijet. Ova odluka Američkog udruženja medicinara predstavlja samo zdravstveni vrhunac ludila.

  Ovdje tvrdimo vrhunac pošto se posljednjih 5-6 mjeseci gurala ova suluda teorija u zdravstenoj zajednici i SAD-u. Još 11 lipnja 2020 godine je Lancelot, jedan od najvažnih svjetskih zdravstvenih časopisa izašao s tekstom imena „Rasizam, javna zdravstvena kriza koju ne više ne možemo ignorirati”. U tom tekstu se na primjer navodi kako manjinske etničke grupe u Velikoj Britaniji imaju veću šansu oboljeti od korona virusa i u skladu s tim od njega umrijeti,a pokuša se poentirati riječima „Rasizam je osnovni razlog za loše zdravlje. Rasizam se kod osoba obojene kože akumulira tijekom života dovodeći do stresa, hormonalnih promjena, povećanog rizika od bolesti i ubrzanog starenja.”

  To je izašlo u časopisu koji uživa iznimno poštovanje u medicinskim krugovima, a na time se nije bilo niti počelo niti stalo. Još devedesetih godina dvadesetog stoljeća su se počeli pojavljivati slični tekstovi, ali oni su u javnosti i ozbiljnijim udruženjima/časopisima bili ignorirani. Sve se promjenila nakon Brexit referenduma i izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a kada su te do tada izbjegavane i ismijavane teorije postale službene pozicije zapadnih režima.

  Vrativši se u današnjost najčešće se zaboravlja da ta izjava Američkog udruženje medicinara nije došla iz praznog zraka nego su političari već ranije donijeli slične proklamacije. Do 15 lipnja 2020 godine tri američke savezne države (Ohio, Michigan, Wisconsin) i tucet gradova koje predvode Baltimore, Cleveland, Denver i Pittsburgh su službeno proglasili rasizam zdravstvenom prijetnjom. Do 15. rujna 2020 godine više od 50 gradova u SAD je izašlo s takvom izjavom pa tako niti ovotjedna odluka udruženja medicinara ne može predstavljati nikakvo iznenađenje.

  Sada se na kraju trebamo pitati što učiniti s rasistima koji odbijaju priznati da su rasisti ? Da li će ih se „liječiti” na psihijatriji kao što je Sovjetski Savez „liječio” protivnike svog režima ?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina