Prvi Šveđani

U Sovjetskom savezu je postojala službena dogma o povijesnim događajima koja se najbolje opiše u ciničnom vicu koji je nastao u Rusiji. Taj vic je glasio “najveći problem s povješću je što ne znamo što će se u njoj dogoditi sutra”.

Mi danas na zapadu živimo u svijetu iz tog vica što nam vijesti s sjevera Europe svake godine potvrđuju. Krajem 2016 godine BBC je izašao crtanim filmom koji je trebao educirati najmlađe i reeducirati starije o multikulturalnoj povijesti Velike Britanije. U tom crtanom filmu rimski general stacioniran u Engleskoj je bio crnac iako crnci nisu nikada bili rimski generali.

Mary Beard koja radi na University of Cambridge u svojstvu profesorice antike je izjavila da je crni rimski general realan i da je baziran na rimskom guverneru Britanije porjeklom iz Alžira koji se zvao Quintus Lollius Urbicus. Taj njen komentar je bio napadnut na internetu, ali ona od njega nije odustala pa je University of Cambridge stao u njenu obranu navodeći “dokazi ukazuju da je rimska britanija bila multietničko društvo“. Ono što profesorica Beard nije bila spomenula glasi da Quintus Lollius Urbicus nije bio crnac nego je bio Berber.

Sve u svemu “moderna crnačka povijest” danas tvrdi kako su rimski car Semptimije Sever, baka kraljice Viktorije i supruga engleskog kralja Edwarda III bili crne boje kože iako to u stvarnosti nitko od njih nije bio. O samoj pomisli da su baka kraljice Viktorije i supruga Edwarda III crnkinje nitko do modernog doba uopće nije razmišljao dok je za smještaj cara Severa među crnce odgovorno njegovo sjevernoafričko feničansko porjeklo.

Nakon što su tako Britanci otkrili da su oni u originalu Afrikanci došao je red na Šveđane koji da u veljači 2019 otkrivaju zahvaljujući dokumentarcu državne televizije da su prvi stanovnici Švedske bili crnci s plavim očima. Činjenica da crnci u doba dolaska prvih stanovnika u Skandinaviju u današnjem smislu te riječi nisu niti postojali nije spriječila državnu televiziju u pravljenju ovog “edukativnog” dokumentarca.

Nakon toga šoka Šveđani u studenom iste godine otkrivaju zahvaljujući National Geographic da su u stvarnosti do prije 7 tisuća godina u Švedskoj živjele osobe crne boje kože i tamne boje očiju. Što se potom s njima dogodilo danas ne znamo, ali možemo pretpostaviti da su ih bijelci u svom osvajanju Europe sve pobili. To još nije napisano, ali….

Ovaj tjedan se tako pojavila nova navodno stručna analiza koja u teoriji govori o Vikinzima. Ta “stručna” analiza govori da su samo 15 – 30 % modernog stanovništva Švedska potomci ljudi koji su tamo živjeli prije 1300 godina. Vikinzi su po toj studiji imali tamniju boju kože i tamniju boju očiju nego što to danas imaju na primjer autohtoni stanovnici Danske. Nitko se ne bi trebao iznenaditi ako ta studija u modernoj verziji povijesti predstavlja otkriće karike koja nedostaje između prvobitnih crnih stanovnika Skandinavije i današnjih svijetlih autohtonih stanovnika.

Pitanje svih pitanja bi danas glasilo za koji će narod sutra “stručnjaci” napisati bolju multikulturalniju povijest od one koju smo svi do jučer učili ?

Kao što smo na početku rekli “najveći problem s povješću je što ne znamo što će se u njoj dogoditi sutra”

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina