Povratak migranata

  Dok Europska unija govori o migrantskom paktu i sličnim stvarima jedna druga država se odlučila riješiti migranata. Riječ je o Pakistanu koji naređuje povratak svih migranata koji su nelegalno ušli na njegov teritorij.

  Povratak ilegalnih migranata je općenito na zapadu česta tematika. Nju bezbroj puta izvlače političari, tehnokrati i drugi predstavnici elite kako bi prikazivali da navodno rade nešto što traže građani. Oni toliko o tome pričaju da čak i one osobe koje općenito gledajući vjeruju vladi i medijima znaju da oni lažu.

  Još 16.10. 1999 godine Europska unija je donijela prvi zakon o povratku ilegalnih migranata koji nije doveo do njihovog povratka. Potom 16 prosinca 2008 se donosi Europska direktiva o povratku ilegalnih migranata, a nakon toga priča nije završena.

  Dovoljno nam je ovdje samo navesti ovogodišnji dokument Europske komisije koji dava smjernice o povratku migranata. U dokumentu se navodi da je tijekom 2021 godine Europska unija izdala 340 515 rješenja o protjerivanju s svog teritorija. Od tog broj je provedeno samo 71 508 protjerivanja, drugim riječima 21 %.

  U tom dokumentu Europska komisija navodi da članice trebaju brže i efikasnije protjerivati ilegalne migrante. Potom se u istoj rečenici navodi da treba poštivati temeljna prava protjeranih i raditi na dobrovoljnom napuštanju teritorija od strane ilegalnih migranata.

  To je situacija u Europi, a sada idemo u Pakistan koji je naredio svim ilegalnim migrantima da napuste njegov teritorij. Tu odluku tamošnja vlada objašnjava na različite načine s tim da je malo koji od njih istinit.

  Stvarno istinit odgovor predstavlja razmišljanje običnih stanovnika o migrantima. Nema nikakve veze da li govorimo o Turskoj, Zapadu, Indiji ili nekom četvrtom jer se u cijelom svijetu većina stanovnika protivi masovnom primanju migranata.

  To nam je važno pošto Pakistanom danas upravlja vlada formirana nakon puča u kojem je 2022 godine oboren Imran Khan. Ova pučistička vlada početkom 2024 ima suočavanje s realnošću, ima parlamentarne izbore.

  Time želimo naglasiti kako ona odlukom o protjerivanju 1.7 milijuna ilegalnih migranata ganja popularnost u narodu. Ta politika može rezultirati uspjehom pošto Pakistanci stvarno žele da migranti budu protjerani iako govorimo o istom narodu. Time želimo reći da su Pakistanci Paštuni, a to je i velika većina Afganistanaca koji se ilegalno nalaze u Pakistanu.

  Sve u svemu ova odluka pakistanske vlade je izazvala reakcije i u Europi. Kada uzmemo u obzira da cijela Europska unija godišnje protjera 71 508 ilegalnih migranata, a Pakistan ih protjera 1.7 milijuna otvara se par pitanja.

  Zbog toga je njemačka državna medijska kuća izašla s teksom koji se pita: Mogu li oni stvarno protjerati toliko ilegalnih migranata ? Odgovor na to pitanje koji sami davaju biva da ih ne mogu svih uhvatiti, ali…

  Sve u svemu Pakistan će u mjesec dana protjerati više ilegalnih migranata nego što ih cijela Europska unija protjerala tijekom 30 godina postojanja !? To je glavni dio naše današnje priče koji se ne smije zaboraviti jer gdje postoji volja postoji i rješenje.

  Autor ovog teksta i bloga voli reći: „Onaj koji ne želi nešto učiniti naći će tisuću razloga da to ne učini. Onom tko želi nešto učiniti biti će dovoljan jedan razlog za to učiniti.”

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina