Palermo

  Palermo koji je nekada bio talijanski grad slučaj poznat prije svega po mafiji danas zapadni mediji predstavljaju kao primjer budućnosti Italije i Europe. To se treba prije svega može zahvaliti lokalnom šerifu Leoluci Orlandu koji je s prekidima gradonačelnik već 22 godine.

  Nama sada ovdje nije cilj raspravljati o karijeri gradonačelnika koji je imao prije svega devedesetih iznimnu popularnost u Palermu niti o njegovim skandalima iz tog doba kao što je na primjer bila javna svađa s ubijenim sucem Giovanni Falconeom. Cilj nam je prije svega govoriti o današnjem multikulturalnom Palermu kojeg slave zapadni mediji.

  Početak tog multikulturalnog Palerma mi možemo naći u 2012 godini i izboru Orlanda za „novog” gradonačelnika. Ubrzo potom on osniva Savjet za kulturu pod predsjedanjem migranata koji su dobili talijansko državljanstvo. Taj savjet je potom izašao s „Carta di Palermo” koji tvrdi da migriranje predstavlja ljudsko pravo i da svi koji stignu u Italiju i EU imaju pravo na državljanstvo.

  Te pozicije su učinile Palermo iznimno popularnim u liberalnim i multikulturalnim krugovima pa se grad i gradonačelnika naveliko hvali u zapadnim medijima. Jedan od tih medija je potpuno očekivano The New York Times koji 2019 piše „Palermo je ponovno migrantski grad kojeg danas oblikuju migranti iz Bangladeša i Nigerije”.

  Nećemo se ovdje baviti riječi ponovno pošto svi znamo da New York Times piše novu bolju povijest svijeta, a uzor mu je roman Georgea Orwella 1984 nego tvrdnjama iz teksta. U njemu se navodi kako migranti iz Bangladeša imaju farme na Siciliji s kojih prodaju proizvode na placi ili o restoranu kojim upravljaju migranti ili kako je po riječima migranta Palermo postao sigurniji grad naseljavanjem migranata.

  S poprilično sličnim tekstom je prije par danas izašao BBC koji navodi kako je zahvaljujući gradonačelniku Leoluci Orlandu Palermo postao jedan od najmultikulturalnijih gradova u Italiji i Europskoj uniji. Tekst kao i onaj New York Timesa govori o gradu koji je uvijek bio multikulturalan i prikazuje tamošnji život migranata potpuno ignorirajući sve drugo. Jedino što se spominje po pitanju lokalnih stanovnika je jačanje anti-migrantskog raspoloženja koje je po BBC-u posljedica korona virus pandemije,a ne zabrinutošću brojem migranata.

  O tome što Talijani misle o migrantima i promjenama u gradu i na Siciliji se praktički nikada ne govori jer je njihovo mišljenje potpuno nevažno. Ipak bez obzira na to oni su dali svoje mišljenje u trenutku kada je gradonačelnik počeo sam vjerovati u svoju laž, sam vjerovati u svoje multikulturalne izjave.

  To se dogodilo u lipnju 2019 godine kada gradonačelnik Palerma Leoluci Orlando poziva građane ovog „multikulturalnog” grada da migrante trajno prime u svoje domove, u svoje obitelji. Kako u Palermu postoji 262.000 obiteljskih domaćinstava gradonačelnik je bio očekivao veliki odaziv ovoj akciji koju je proglasila gradska administracija. Javnim pozivom su se tražile obitelji koje će besplatno primiti u svoj dom migrante stare između 19 i 35 godina. Na kraju su se javile samo 4 obitelji od kojih su 2 nakon razgovora u gradskoj upravi odustale.

  Najsmješniji dio proglasa je bio onaj u kojemu grad tvrdi „Projekt primanja migranata u domove predstavlja potvrdu da je multikulturalna politika gradske uprave podržana od strane građana”. Na kraju je 0.00076 % obitelji, građana Palerma odlučilo prihvatiti migrante u svoje domove, odlučilo podržati multikulturalnu politiku grada.

  Kao što vidimo građani su rekli svoje po pitanju primanja migranata u Palermo, a možemo reći i u Italiju. Čak niti zaposlenici promigrantskih nevladinih organizacija, migranti koji su dobili državljanstvo ili lojalisti gradonačelnika nisu pozitivno odgovorilo na poziv da migrante prime u svoje domove, u svoje obitelji.

  Ovaj događaj predstavlja potencijalno najveći politički debakl u povijesti Italije, a ujedno i dokaz da se multikulturalnoj, promigrantskoj politici protive čak i oni koju ju zagovaraju, čak i oni koji su plaćeni da ju zagovaraju. Što misle obični građani mi svi jako dobro znamo !? O ovoj katastrofi o ovom stvarnom prikazu mišljenja građana Palerma zapadni mediji koji slave „multikulturalni” grad nisu pisali.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina