berlin-03-03-2020

Otvorene granice

Ideja otvorenih granica predstavlja najobičniji fundamentalizam koji je prihvaćen kao jedina neupitna istina od strane zapadne elite. Dokaz da je riječ o fundamentalizma bez ikakvih dokaza o benificijama otvorenih granica nam je dala sadašnja kriza i reakcije političkih lidera na nju tokom posljednjh mjesec-dva dana.

Stručnjaci Europske unije su na sastanku održanom 27. veljače 2020 godine odlučili da je zabrana ulaska na teritorij Europske unije osoba s simptomima korona virusa kontraproduktivno i da neće spriječiti širenje virusa pa su stoga granice ostale otvorene.

Još mjesec dana ranije od ovog glasovanja Salvini je u Italiji zatražio zatvaranje granice na što je Pierpaolo Sieri, zamjenik ministra zdravstva 31. siječnja 2020 odgovorio:

U Italiju dođe zdrav turist kojemu se potom pojave simptomi… Što trebamo učiniti ? Držati u karanteni sve koji dolaze u Italiju ? Nemojmo se šaliti. U ovom trenutku kada se govori o zdravstvu trebamo vjerovati institucijama. Svi u svijetu žele imati zdravstveni sustav kao što je naš”. Završno s jutrom 29.03.2020 Italija je imala više 10 tisuća preminulih od korona virusa što predstavlja trećinu svih umrlih u svijetu. Na žalost Pierpaolo Sieri nije jedini tamošnji problem pošto je više riječ o ideološkom fundamentalizmu ljevice,a za to nam je u Italiji najbolji dokaz Dario Nardella gradonačelnik Firence koji je 05.02. pozvao ljude da se bore protiv ksenofobije i rasizma tako da na ulici zagrle Kineze.

Pozicija talijanske vlade je u stvarnosti bila potpuno usklađena s zahtjevom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) čiji generalni direktor je 4 veljače izjavio:

Pozivamo države da ne uvode ograničenja na granicama koja će smetati međunarodnoj trgovini i putovanjima. Ta ograničenja samo jačaju strah s minimalnim utjecajem na zdravstvenu situaciju”. Svjetska zdravstvena organizacija će kasnije promjeniti svoju poziciju navodeći da karantena treba biti postavljena, ali ta promjena mišljenja će doći prekasno .

Niti drugi politički patuljci se na kraju nisu razlikovali od onih u Italiji i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Francuski predsjednik Macron je 10. ožujka 2020 godine osudio odluke Austrije i Slovenije da zatvore svoju granicu s Italijom samo da bi on sam zatvorio granicu Francuske i Italije 17. ožujka. Praktički identična situacija je bila u Njemačkoj gdje Angela Merkel 11. ožujka govori da Njemačka nema nikakvih planova za zatvaranje granica pa ih je ipak 18 ožujka zatvorila kada je to već bilo izgubilo na ikakvoj važnosti.

Na kraju tu je naravno i američki predsjednik Donald Trump koji je donio odluku o zatvaranju granica 12. ožujka 2020 godine. Ta odluka je bila automatski napadnuta od progresivne nade, Bernija Sandersa i tamošnjih navodno progresivnih medija i stručnjaka koji tvrde da bakterije i virusi ne poznaju granice.

Realno gledajući što predstavlja 100 tisuća mrtvih na oltaru ideologije otvorenih granica ? Staljin bi rekao ništa, a slično razmišljanju i svi drugi fundamentalisti bez obzira da li oni žive danas ili su nekada živjeli.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] od odluka država. U skladu s tim kada je u ožujku izbila korona pandemija članice Europske unije su zatvorile svoje granice čime su na određeno vrijeme ukinule Schengenski […]

trackback

[…] tekst koji u originalu izlazi 30 ožujka 2020 nam predstavlja najbolji dokaz fundamentalizma otvorenih granica. U siječnju 2020 godine se […]

trackback

[…]   Ako ćemo biti iskreno moramo priznati da je za desetke tisuća umrlih od korone prošle godine odgovorna Europska unija. Ona je za to odgovorna pošto je 27.02.2020 bila donesena odluka da se zatvaranjem granica ne može spriječiti širenje virusa. Ta poruka je inače bila identična onoj WHO-a od 04 veljače 2020 godine. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina