malezija

Normalna reakcija

Tokom lipnja 2020 godine Al Jazeera je u Maleziji snimala dokumentarni film o životu ilegalnih migranata tokom korona virus krize. Prikazivanje filma 03. srpnja 2020 godine je izazvalo iznimno negativnu reakciju od strane Malezije, a da li je opravdana ili netko svatko od nas mora sam odlučiti.

Kako su državni službenici Malezije izašli u javnost s negativnim reakcijama na dokumentarac „Locked Up in Malaysia’s Lockdown” Al Jazeera je izašla već 09. srpnja s svojom reakcijom, s svojim opravdanjem dokumentarca. Odgovarajući na optužbe Malezije da dokumentarac predstavlja lažnu vijest, Fake news Al Jazeera se pozvala na svoj profesionalizam i neutralnost navodeći da je u dokumentarcu govorila s velikim brojem različitih ljudi i da ništa što je tamo prikazano ne prikazuje mišljenje Al Jazeere. Osim ostalog TV kanal se pozvao na slobodu medija, slobodu govora i ujedno izrazio strah za svoje tamošnje zaposlenike i osobe s kojima su govorili za dokumentarac.

Zahvaćena epidemijom korona virusa i karantenom gospodarstvo Malezije se našlo u ozbiljnim problemima s stopom nezaposlenosti od 22 %. Kako bi se prisililo poslodavce da daju posao lokalnim stanovnike donesen je zakon kojim se tvrtkama zabranjuje zapošljavanje stranaca. Iako se to nigdje ne navodi taj zakon je bio povod Al Jazeera da napravi dokumentarac o životu migranata u Maleziji. Ono što direktori tog kanala nisu razumjeli, nisu htjeli razumjeti bi bilo da Malezija nije dekadentna zapadna država koja će tako nešto tolerirati, koja će pustiti da to prođe bez ikakve reakcije.

Središnja osoba ovog skandala je postao Mohammad Rayhan Kabir, migrant iz Bangladeša koji već 6 godina živi u Maleziji. Nakon 14 dana policijske potrage on će biti otkriven, uhićen i sproveden u zatvor. Braneći se od optužbi Mohammad Rayhan Kabir je navodno prije uhićenja izjavio „Ja nisam počinio zločin. Ja nisam lagao. Ja sam samo govorio o diskriminaciji migranata.Ja samo želim osigurati dostojanstvo migranata i moje države. Siguran sam da će mi sve migranti i Bangladeš podržati”

Konkretno u dokumentarnom filmu Maleziju je bio optužio za „rasizam protiv nelegalnih migranata tvrdeći da biti nelegalnih migrant u Maleziji nije zločin”. Odmah po njegovom uhićenju 21 „nevladina” organizacija u Maleziji je zatražila njegovo puštanje iz zatvora navodeći pored ostalog da su sigurnosne službe već ranije bile optuživane za loš odnos prema migrantima.

Mohammadu Rayhanu Kabiru je ukinuta dozvola boravka,a ujedno je donesena i odluka da mu se doživotno zabranjuje putovanje u Maleziju. Generalni direktor agencije za migrante u Maleziji je dodatno upozorio migrante koji imaju dozvolu boravka da budu pažljivi kada davaju objave za medije ili će im one biti ukinute.

O ovom događaju u Maleziji su na kraju pisali svi zapadnoeuropski mediji počevši s Reutersom preko BBC-a pa sve do Deutsche Welle. Za njih pitanje se svodi na slobodu medija i slobodu govora tako da oni u stvarnosti podržavaju Mohammad Rayhan Kabira protiv Malezije, ali nemojte im spominjati pravo na slobodu govora u Europskoj uniji.

Realno govoreći ovo nije pitanje slobode govora i slobode medija kako navode globalistički i promigrantski nastrojeni mediji nego pitanje da li gost u državi jer migrant je u stvarnosti gost,a ne domaćin ima pravo kritizirati i demonstrirati protiv države koja ga je primila ? U stvarnom svijetu on to pravo nema, ali ima uvijek pravo vratiti se u matičnu državu ako mu ne odgovara ona u koju se doselio. Tako funkcioniraju države u normalnom svijetu, u nezapadnom svijetu, a tako su funkcionirale i one u zapadnom do stupanja na vlast današnjeg iracionalne ideologije.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina