LGBT mjesec

  Kao što je SAD proglasio veljaču mjesecom crnaca tako je proglasio lipanj mjesecom LGBT zajednice. Red je stoga da obilježimo LGBT mjesec na naš analitički način.

  Lipanj je mjesec kada se održavaju LGBT parade ponosa, a prva od njih u Hrvatskoj je bila održana 29.06.2002 godine. U toj prvoj povorci se među ostalima nalazio i tadašnji ministar policije kako bi ju u realnosti osiguravao od napada i upravljao na licu mjesta s policijom. Danas 21 godinu kasnije su LGBT povorke u Hrvatskoj kao i ostatku EU (i SAD) postale nešto potpuno normalno, prihvaćeno ili samo ignorirano.

  Dok su 2002 godine predstavnici domaćih LGBT organizaciji živjeli u strahu da će biti napadnuti danas je on potpuno nestao. Danas se domaće LGBT organizacije natječu u dobivanju novaca iz inostranstva za promociju svojih ciljeva. Jedan od tih sastanaka se održao 21 rujna 2022 godine u američkom veleposlanstvu, a drugi u Splitu 29 rujna 2022. Tijekom tih sastanaka LGBT organizacije su naglasile da im je najveći izazov osigurati financiranje, a SAD im je obećao podršku.

  Dok tako LGBT organizacije dobivaju europske i američke financijske podrške u kršćanskim državama situacija u Aziji je drugačija. U cijeloj Aziji samo 6 država vrše kakvu takvu zaštitu LGBT osoba dok u Africi to radi samo njih 4.

  USAID sam u svom izvještaju navodi da se bori za LGBT prava samo u 8 azijskih država. Te države su Filipini, Kambodža, Kina, Indonezija, Mongolija, Nepal, Tajland i Vijetnam. Ono što se u izvještaju konkretno ne navodi biva da je samo jedna od tih država muslimanska i da je ona ujedno već pola stoljeća američki saveznik. Normalno govorimo ovdje o Indoneziji.

  Europska unija provodi praktički istu politiku promovirajući LGBT prava u identičnim državama. Kao što je jedan paradržavni dužnosnik izjavio: „Diplomacija je povezana s kompromisima. Na žalost da bi održalo zdrave diplomatske odnose trebamo izbjegavati kontroverzne tematike”.

  Identična je i pozicija Europske unije koja odbija kritike da ne promovira LGBT prava u muslimanskim državama. Službeno govoreći ona to u njima radi puno tiše, a vaše je da u to vjerujete ili ne.

  Nakon što smo to rekli sada se vraćamo na službeni američki izvještaj o promociji LGBT prava u svijetu. Taj izvještaj se po naređenju predsjednika Bidena sastavlja svake godine,a podaci za Hrvatsku su bili izvađeni iz njega. Riječ je o izvještaju koji prije svega navodi aktivnosti diplomatske službe u promociji LGBT prava.

  U tom izvještaju se na 134 stranice niti jedanput ne spominju Saudijska Arabija, Irak, Iran, Sirija… Pakistan se s druge strane spominje jednom u potpuno nevažnoj tematici,a sličnu sudbinu doživljava i Alžir. U izvještaju o Alžiru se navodi da je američko veleposlanstvo održalo skup s predstavnicima drugih veleposlanstava koja slično misle. Na tom skupu su zamolili da zapale svijeće i tako obilježe LGBT mjesec !? Ukratko SAD ne provodi baš nikakvu promociju LGBT prava u muslimanskim državama !?

  Za razliku od tih država Hrvatska se u izvještaju spominje 3 puta, Francuska i Njemačka 5 puta, a Indija 19 !? Ukratko to predstavljao realno stanje zapadne promocije LGBT prava u svijetu.

  Naše općenito razmišljanje o promociji LGBT prava je da iznimno, iznimno poštujemo one koji se bore za ta prava u muslimanskim državama i Africi. Te osobe su pravi heroji koji stavljaju glavu na panj u promociji onoga što smatraju važnima.

  Dok oni stavljaju glavu na panj u ime onoga što vjeruju zagovornici LGBT prava na Zapadu su financirani od samih država. Oni nisu revolucionari niti išta sličnog pa stoga…

3.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina