Korona putovnice

  Mi svi živimo u zapadnom svijetu koji se bori protiv stvarne ili imaginarne diskriminacije na osnovu spola, boje kože, invalidnosti, seksualne orjentacije… dok se istovremeno donose odluke u cilju stvaranja novih diskriminacija. Kao što ste sigurno razumjeli mi govorimo o diskriminaciji po pitanju korona putovnica.

  Još u siječnju 2021 godine predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je bila najavila stvaranje korona putovnica nazivajući ih medicinskim imperativom. Domaći mediji su bili javili da se tome tada javno usprotivila Francuska, ali to je netočno. Ona je bila izjavila da se ne bi trebalo govoriti o korona putovnicama dok se provodi kampanja cijepljenja.

  Više od mjesec dana kasnije ili preciznije krajem veljače 2021 na zasjedanju Europskog vijeća se raspravljalo o stvaranju europskog certifikata o korona cijepljenju, drugim riječima o korona putovnici. Angela Merkel je u doba ovog zasjedanja izjavila da postoji konsenzus o korona digitalnom certifikatu, ali da to nije isto kao i korona putovnica. Praktički istovremeno Ursula von der Leyen je izjavila da mi moramo imati digitalne korona putovnice ili će ih napraviti google i Apple pa će Europska unija izgubiti kontrolu nad procesom.

  Iako Angela Merkel navodno podržava korona putovnice drugi se njima vatreno protive pa je njihovo tamošnje uvođenje pod velikim znakom pitanja. Ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer je tako izjavio da bi uvođenje korona putovnica u stvarnosti dovelo do prisilnog cijepljenja svih stanovnika. Za razliku od njega drugi tamošnji političari navode kako bi uvođenje ovih putovnica predstavljalo diskrimanaciju onih koji se ne mogu cijepiti.

  U određenom smislu ova rasprava o uvođenju ili neuvođenju korona putovnice uskoro završava pošto će tijekom ožujka 2021 godine Europska komisija donijeti prijedlog njenog osnivanja. Dok su tako trajale svađe među državama Grčka, Italija, Španjolska, Portugal, Češka i Poljska su počele izdavati certifikate korona cijepljenja i tražiti da ih imaju osobe koje putuju na njihov teritorij.

  Ispitivanja javnog mijenja nam po ovom pitanju jedino govore da oni prikazuju rezultate koja nacionalne vlade žele. Drugim riječima navodno se 60 % Njemaca slaže s Angelom Merkel da je potrebno uvesti korona putovnice dok se istovremeno 52 % Francuza protivi njima isto tako kao što se protivi i vlada Francuske. U prijevodu možemo reći da ovom kompletnom diskusijom upravljaju vlade putem svojih PR agenata.

  Iako se navodno sve vrijeme priča o korona putovnici u stvarnosti to nije tako nego je riječ o PR akciji temeljenoj na laži. U posljednjim predkorona godinama 54 % Njemaca je išlo na putovanje izvan svoje države dok 46 % njih nije napuštalo nacionalne granice. Mi ovdje govorimo o bogatoj državi u kojoj si samo 14 % stanovnika ne može priuštiti tjedan ljetovanja ili zimovanja na godišnjem odmoru. U Hrvatskoj taj postotak iznosi 51 %, a u Europskoj uniji 28 %. Iz toga možemo zaključiti da dvije trećine građana ne napušta teritorij nacionalne države pa u skladu s njim njima nisu potrebne korona putovnice.

  Drugim riječima takozvane korona putovnice će biti korištene na nacionalnom teritoriju u svrhu diskriminacije kao što se to sada radi u Izraelu. Osoba koja danas ima korona putovnicu u Izrael dobiva ekskluzivni pristup kazalištima, koncertima, hotelima, restoranima i slično, a oni koji ju nemaju se mogu slikati. Drugim riječima riječ je o potpunoj državnoj kontroli nad stanovništvom i istovremeno potpunoj diskriminaciji.

  Općenito gledajući diskriminacija po ovom pitanju je protivna europskim sporazumima, ustavu, ali će bez obzira na to svi nužni zakoni biti doneseni kako bi se ove godine spasile ekonomije turističkih država. Sigurni smo da u Hrvatskoj postoji veći broj onih koji podržavaju korona putovnice bez obzira na sve moralne ili etičke probleme, ali njih bi se trebalo upitati da li podržavaju i potencijalne gripa putovnice pošto je godišnje od gripe u Europskoj uniji umiralo 152 tisuće ljudi. Nakon gripe mi sigurno možemo navesti još neke bolesti za koje bi se mogla uvesti ova „putovnica”…

  Put u pakao je popločan dobrim namjerama.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina