Kevin Spacey

  Na vrhuncu svoje glumačke slave Kevin Spacey je bio 2017 godine optužen za silovanja. To postaje dovoljno da mu se zabrani rad na filmu iako su sve optužbe bile lažne.

  O filmskoj karijeri Kevina Spaceya možemo samo reći da je bila rad, rad i rad. Za razliku od mnogih drugih glumaca njegova filmska karijera počinje relativno kasno u 27 godini života. Njega otkriva jedini američki filmski režiser koji je osvojio Oscara, Emmy, Tony i Grammy nagradu. Da riječ je o Mike Nicholsu koji mu dava uloge u svoja dva filma.

  Samo 13 godina nakon svog prvog filma Kevin Spacey već ima dvije nagrade Oscar, a sve nakon toga je legenda. U usporedbi s drugom polovicom devedesetih početak 21 stoljeća mu je donio blagi par karijere od čega se oporavlja mega popularnom serijom Kuća od Karata.

  Riječ je o seriji iz 2014 godine gdje on istovremeno biva glavni glumac i producent. Serija će imati 6 sezona, ali on je iz nje izbačen 2017 nakon optužbi za pokušaje silovanja. Tim optužbama završava filmska karijera Kevina Spaceya i počinje njegovasudska epopeja.

  Prvu javnu optužbu za pokušaj silovanja protiv njega iznosi glumac Anthony Rapp. Rapp navodi 2017 godine da ga je pijani Spacey pokušao zavesti 1986 godine, znači prije 31 godine. Tada je on imao 14, a Spacey 26 godina. Nužno ovdje biva navesti da se optužba poklopila s izlaskom serijala Star Trek Discovery u kojoj Rapp ima jednu od glavnih uloga. Tom optužbom ujedno biva reklamiran serijal od kojeg su obožavatelji Star Treka digli ruke.

  Nakon te optužbe pojavilo se i bezbroj drugih (primjer) pa Spacey dobiva reputaciju seksualnog predatora. Maleni dio tih optužbi je završio na sudu pa ćemo sada navesti što se tamo događalo.

  Anthony Rapp koji prvi optužuje Spaceya se ipak nije usudio dignuti tužbu 2017 nego čeka sve do 2020. Tom optužbom on je zatražio 40 milijuna dolara odštete od Spaceya za seksualno maltretiranje. Sud je prije točno godinu dana, znači 20 listopada 2022 presudio da ga Spacey nije seksualno maltretirao niti pokušao zavesti.

  Prije te optužbe sud je prihvatio tužbu u jednom puno čudnijem slučaju. Riječ je o optužbi da je Spacey seksualno napao tipa od 18 godina i slao mu poruke na mobitelu. Riječ je o mobitelu koji je prvo navodno “izgubljen”,a potom su u stilu Ursule der Leyen pobrisane poruke na njemu “žrtva” nije imala baš nikakve dokaze. Sud je bio prihvatio optužbu samo da bi ju 7 dana kasnije potpuno odbacio jer nije bilo baš nikakvih dokaza o navodnom događaju iz srpnja 2016 godine.

  Sljedeću optužbu protiv njega pokreće tužitelj Los Angelesa po službenoj dužnosti. Navodno je Kevin Spacey 2016 godine tražio da mu maser masira genitalije. Optužba biva odbačena 2019 godine zbog smrti neimenovanog svjedoka, masera.

  Za sljedeće optužbe treba skočiti preko bare pošto su ga 3 osobe u Velikoj Britaniji optužile za pokušaj silovanja. Očekivalo se da od optužbe neće biti ništa pošto je Spacey američki državljanin pa se ne treba pojaviti na britanskom sudu. Na kraju on je odlučio iznenaditi sve i pojaviti se na britanskom sudu.

  Britanski državni tužitelj je protiv njega bio dignuo 12 točaka optužnice za seksualno nasilje. Tri točke je odbio prihvatiti sud pa ih je za suđenje ostalog 9 koje će potom sve biti odbijene na sudu. Drugim riječima i u ovom četvrtom sudskom slučaju sud presuđuje da je Kevin Spacey bio lažno optužen.

  Ukratko Kevina Spaceya su svi sudovi proglasili potpuno nevinim, ali mu je i dalje više manje zabranjen rad pošto je „seksualni napasnik”. Te lažne optužbe su narušile njegovo psihičko i fizičko zdravlje čime završavamo našu priču o modernoj kulturi brisanja. Prilično je slična s američkom kulturom brisanja od prije 70 godina…

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina