Karantena

  Sada nakon nam već više od godine dana korona patnji postoji suglasje da je moguće poraziti ovu kao i sve prošle povjesne pandemije. O načinu kako to postići navodno postoji potpuno suglasje koje se zove godišnja cijepljenja.

  Tijekom prošle godine u svijetu općenito su se provodile karantene koje su rezultirale padom gospodarske aktivnosti, realnim uništavanjem života i masivnim zaduživanjem država. Dok će se gospodarska aktivnost vratiti na neku normalu to se neće dogoditi s ljudskim sudbinama,a državni dug će na kraju pasti na grbaču običnih građana.

  Samo u prvoj polovici 2020 godine javni dug članica eurozone je skočio 976 milijardi eura dok je u SAD on tijekom cijele godine skočio 3 tisuće milijardi dolara. Sav taj porast enormnog zaduživanja i uništavanja gospodarstva se dogodio potpuno nepotrebno, se dogodio samo zbog potrebe zaštite službene ideologije.

  Tijekom 2020 godine vlade su nam najavljivale da će stvari krenuti u normalnom smjeru nakon što se otkrije cjepivo za koronu i počne s masovnim cijepljenjem. Kako se još uvijek nije procjepio dovoljni broj stanovnika na zapadu naše nepotrebne gospodarske patnje se potpuno nepotrebno i dalje nastavljaju. Kako sada izgleda one neće završiti do jeseni zime 2021 godine pa možemo govoriti o dvije gospodarske izgubljene godine s svim nuspojavama koje tako nešto prate.

  Ono osnovno što želimo navesti u ovom tekstu bi bilo da su karantene i sve vezano s njima bile potpuno nepotrebne. To se sve moglo jednostavno riješiti proglašenjem jednomjesečne potpune karantene u ožujku 2020 godine na području Europske unije. Nakon okončanja karantene trebalo je provoditi ono što je Dubrovnik izmislio još 1377 godine ili drugim riječima karantenu za strance koji ulaze na državni teritorij.

  Te 1377 godine Dubrovnik je donio da stranci koji dolaze iz područja u kojima je aktivna epidemije moraju biti u karanteni 30 dana prije nego što će im biti omogućen ulazak u Dubrovačku republiku. U određenom smislu Dubrovnik je bio zatvorio svoje granice što je danas u doba ideologije otvorenih granica i avionskih letova po mišljenju „stručnjaka” nemoguće provesti.

  Oni koji tako nešto misle lažu pošto postoje države koje uspješno provode karantenu za strance čime su zaustavili širenje korone na svom području. Dok smo mi u Europi tijekom listopada 2020 živjeli u nekakvoj polukaranteni i s otvorenim granicama u Kini se živjelo potpuno slobodno i s zatvorenim granicama. U doba zlatnog tjedna koji počinje 1.10.2020 godine 637 milijuna Kineza je bilo krenulo na putovanje u svoje rodno mjesto ili na kasno ljetovanje.

  To je postignuto tako da su Kinezi prvo pobjedili korona virus na svom području, a potom su sve putnike koji dolaze u Kini smještali 14 dana u karantenu. Sada se to djelomično mijenja pa putnici cjepljeni kineskim cjepivom navodno imaju slobodni ulaz, ali kako to funkcionira ćemo još vidjeti.

  Farski otoci u Europi su kasnije od Kine krenuli istim putem. Da li im je Kina bila primjer ili su se sjetili vlastite povijesti je za nas danas nevažno. Jedino važno bi bilo da su Farski otoci uveli karantenu za posjetitelje i tako pobjedili korona virus. Tamo danas više nitko ne nosi maske, tamo se danas normalno održavaju kulturne i sportske priredbe, tamo danas stanovnici vode potpuno normalni život kao da ne postoji korona pandemija.

  Za taj normalni život bez ikakvih psihoza, gubitaka radnih mjesta i podizanja javnog duga bilo je samo potrebno uvesti karantenu za posjetitelje. To samo je istovremeno nešto fundamentalistički radikalno za zagovornike otvorenih granica koji danas upravljaju zapadnim svijetom. Za njih je bolje uništiti ekonomiju i ljudske živote nego uvesti karantenu za strane posjetitelje.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina