Jedna zastava

  Svaka država ima svoju himnu i svoju zastavu po kojoj je prepoznatljiva svojim državljanima i općenito svijetu. Dok ovo za himnu drži vodi, za zastavu baš i nije, ali princip jedna zastava za svih je ponovno aktiviran.

  Zavisno od interpretacija povijest zastava započinje prije više od 5 tisuće godina u Egiptu ili prije 3000 godina u Kini. Tada,a i dugo vrijeme kasnije zastave su bile korištene samo u vojnim jedinicama u cilju lakšeg zapovjedavanja njima.

  Do promjena dolazi u doba Rimskog carstva kada carevi imaju svoju osobnu zastavu koja tada postaje zastava vlade. Najpoznatija od tih zastava je neupitno ona cara Konstantina Velikog imena Hi ro.

  Padom Rimskog carstva u zapadnoj Europi nastupa mračno doba kada su izgubljena bezbrojna znanja kao i upotreba zastava. Ona je u to vrijeme jednostavno bila preskup luksuz čiji tradiciju je održavalo jedino Bizantsko/Romejsko carstvo.

  Da li je Muhamed od njih ili Perzije preuzeo ideju zastave je sada potpuno nevažno. Važan dio je da Muhamed kod borbe za Meccu (VII stoljeće) nosi zelenu zastavu što potom prisvajaju Kalifati i Turci.

  Zastave u Europi su se s druge strane sramežljivo ponovno počele koristiti od IX stoljeća. Jedna od prastarih legendi nam govori da Kraljevstvo Pikta ima svoju državnu zastavu od 832. Kako se ono potom transformiralo u Škotsku to je navodno najstarija nacionalna zastava koja se i danas koristi.

  Danci taj podatak osporavaju navodeći da je njihova državna zastava s početka 13 stoljeća najstarija. Austrijanci se ne slažu niti s jednim niti s drugima navodeći da je njihova nepromjenjena zastava iz 1230. starija i tu ćemo priču završiti.

  Ta priča o povijesti zastava nam ukazuje koliko su one već 800 ili 1400 godina važne za nacionalni osjećaj stanovnika. To je bilo tada, a danas mi svi živimo u progresivno doba koje govori da su sve tradicije loše, pa…

  Američki predsjednik Barack Obama je tijekom svog upravljanja SAD-om dopustio veleposlanstvima korištenje LGBT zastave. Njegov nasljednik Donald Trump je praktički odmah po preuzimanju vlasti donio zabranu korištenja te zastave u diplomatskim predstavništvima.

  Normalno povratak na vlast Demokratske stranke je doveo do nove promjene. Predsjednik Joe Biden nije samo ukinuo tu zabranu nego „dopustio” korištenje i Black Lives Matter zastava. Dopustio smo napisali u navodnicima jer svi znamo kako to općenito funkcionira. Kada šef kaže što je dobro,a što loše zaposlenicima ili prije svega karijeristima je cilj ispunjavanje njegovih želja.

  Ta progresivna interpretacija po kojoj zastava ne predstavlja više samo državu i zajedništvo svih stanovnika je iritirala tradicionaliste. Zbog toga su se međusobno posvađani Republikanci po ovom pitanju dogovorili i dali ultimatum predsjedniku Bidenu.

  Oni su mu poručila da izabire između zabrane korištenja LGBT i BLM zastava i izglasavanja proračuna. Biden je na kraju izabrao jednostavniju opciju i zabranio korištenje „političkih” zastava u veleposlanstvima. Zbog te odluke sada na zgradama američkih veleposlanstva vijori samo američka zastava !?

  Progresivci će navesti bezbroj razloga zašto bi se trebale vijoriti i zastave manjina, ali oni nikada ne navode glavni razlog. Taj razlog je razbijanje socijalne kohezije i nacionalnog jedinstva što im je stvarni prioritet.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
biolean reviews
22 dani prije

Hello my loved one I want to say that this post is amazing great written and include almost all significant infos I would like to look extra posts like this.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina