Facebook protect

  Nova zaštita koju je Facebook pokrenuo za korisnike zove se Facebook Protect. Cilj ove zaštite je dodatna zaštita korisničkog računa od hakera.

  Svako, baš svako može aktivirati Facebook Protect za svoj Facebook korisnički račun. Velika većina korisnika to ne radi jer nije obezno, ali to je trenutačno nevažno.

  Važno je da su neki korisnički računi proglašeni dovoljno važnim da je za njih potrebna dodatna zaštita. Facebook to objašnjava sljedećim riječima:

Znamo da određeni ljudi u javnosti mogu postati meta za pokušaje kompromitiranja računa na platformama društvenih medija, uključujući Facebook. Računi koji su suočeni s povećanim rizikom možda trebaju dodatnu zaštitu, zato smo stvorili Facebook Protect. Facebook Protect pomaže tim visoko ciljanim računima da usvoje jaču sigurnosnu zaštitu pojednostavljivanjem sigurnosnih značajki poput dvofaktorske autentifikacije. Također pruža dodatnu sigurnosnu zaštitu za korisničke račune i stranice, uključujući praćenje potencijalnih hakerskih prijetnji”.

   Za nas su problemi nastali kada je Facebook procjenio da je Hladna istina važan portal koji treba dodatnu zaštitu, koji treba Facebook Protect. Prvo smo dobili obavijest o nužnosti uključivanja ove zaštite s krajnjim rokom kada smo ju prisiljeni aktivarati.

  Kratko prije krajneg roka odlučili smo aktivirati zaštitu i sve je prvih par dana izgledalo super. To je tako izgledalo dok nije došlo do automatske nadogradnje našeg browsera, nakon čega smo pali u limbo.

  Jedan od razlog za to bi bio da je autor ovih tekstova privatna osoba čiji broj mobitela ne možete naći u telefonskom imeniku. U skladu s tim svojim izborom on nije dao Facebooku broj telefona kada je aktivirao Facebook Protect.

  Namjesto te opcije u skladu s uputstvima aktivirali smo opciju logiranja i zaštite preko browsera. Teoretski Facebook Protect pamti browser i kompjuter s kojim se korisnik logira na Facebook. Ako ste primjetili rekli smo teoretski, a ne stvarno !?

  To znači da nakon nadogradnje browsera Facebook nas više nije prepoznavao pa se nismo bili u stanju logirati. Jednostavno on je zaštitio naš račun od hakera i od nas samih.

  Nakon što se to dogodilo jedina opcija koju nam je davao Facebook je bila logiranje uz pomoć dokumenta koji je izdala Hrvatska. Za to se može koristiti osobna, putovnica ili vozačka dozvola koje trebamo za upload na Facebook da bi mogli pristupiti na račun.

  Kako nije bilo druge mogućnosti to smo pokušali učinili, ali se Facebook zablokirao. On nije dao znak niti da je prihvatio dokument niti da ga je odbio. Iz kasnijih događaja smo zaključili da se za kontrolu tih dokumenata koristi Commodore 64 ili stvara fizička osoba. Zašto to mislimo ? To mislimo jer su Facebooku trebala 4 dana da odblokira račun. Sve u svemu bili smo izgubili 4 cijela dana i živaca kako bi nam bila vraćena kontrola nad našim računom.

  Riječ je bila o užasno neugodnom iskustvu, ali mi pri tome ne smijemo zaboraviti napredak tehnologije. Kada je bio stvoren USB kompanije su koristile pojam plug and play (uključi i igraj),a korisnici plug and pray (uključi i moli). Danas je korištenje kompjutera bez USB nezamislivo.

  Facebook Protect neupitno štiti tvoj račun, pa i od tebe samog i svatko ga može koristiti. Druga stvar je da li želite dati svoj broj mobitela Facebooku kako bi sistem funkcionao bez problema. U budućnosti kada sistem bolje zaživi mi ne očekujemo s njim probleme kao što ih danas nema s USB.

3.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
binance register
8 mjeseci prije

Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina