Debata

  U noći s četvrtka na petak se u SAD vodila televizijska predsjednička debata Biden – Trump. Neupitni pobjednik debate je ispao Trump i to ne zbog svojih sposobnosti nego zbog mentalnih nesposobnosti Bidena.

  SAD se 2024. nalazi u izbornoj kampanji pa predsjednik Biden više nije mogao sjediti u Bijeloj kući skriven od javnosti. To je tijekom proljeća dovelo do par javnih nastupa koji su pokrenuli raspravu o njegovim intelektualnim sposobnostima. Mi ćemo ovdje samo ponoviti dva incidenta. U prvom je zaboravio koja je godina, desetljeće ili stoljeće pa je vikao izaberite me u Kongres, a u drugom govori simpatizerima da izaberu između demokracije i slobode.

  Prijateljski nastrojeni mediji ili ako ništa drugo oni koji mrze Trumpa su te incidente prikrili, smanjili pa su postali gotovo nevažni. To se moglo sakriti, ali uživo prikazivanu televizijsku predsjedničku debatu se nije moglo spriječiti. Ona je u noći s četvrtak na petak ukazala na svu najpreciznije govoreći senilnost američkog predsjednika „Joe”a Bidena.

  Televizijska debata je trajala 90 minuta pa su u skladu s tim i pripremljeni predsjednički kandidati. To je najbolje vidljivo po predsjedniku Bidenu koji je izgleda dobio injekciju ili neki drugi lijek za pojačavanje intelektualnih sposobnosti. Riječ je o našem mišljenju pošto je Biden prvih 10 minuta debate bio izgubljen u prostoru i vremenu, a potom se oporavio. Kada govorimo oporavimo želimo reći da je odgovarao na pitanja, ali ne i da je bio stvarno aktivan.

  Zbog toga progresivno nastrojeni The Guardian govori „10 minuta koje je uništilo predsjednika.” Američki progresivni mediji su s druge strane počeli vikati, tražiti da predsjednik Biden ne bude predsjednički kandidat na izborima. To su otvoreno zatražili The New York Times, The Wall Street Journal, Vox… dok The Los Angeles Times govori o panici među Demokratima nakon Bidenovog nastupa, a The Washington Times da se Biden sapleo.

  Dan nakon debate Vox izlazi s tekstom koji govori o krizi unutar Demokratske stranke i negativnoj selekciji. Riječ je o časopisu koji kao što smo rekli smatra da bi Biden trebao de facto podnesti ostavku, ali to stvara novi problem. Riječ je o problemu negativne selekcije unutar stranke pošto u slučaju da Biden odustane njegova potpredsjednica postaje kandidat za predsjednika države.

  Potpredsjednica Kamala Harris na svoju poziciju nije stigla radi svoje popularnosti ili sposobnosti. Ona je tu zbog rasne kvote i jer ju svi smatraju nesposobnom ugroziti predsjednika. To isto je inače mislio predsjednik Obama o svom potpredsjedniku Bidenu i tu smo gdje smo. Ako Biden odustane Harris bi trebala biti kandidatkinja za predsjednicu,a to nitko u Demokratskoj stranci ne želi pa treba naći novo rješenje.

  Inače u svom drugom tekstu progresivni Vox navodi primjere Trumana i Johnsona koji su odustali od drugog mandata. Po Vox oni su znali kada odustati, a to bi sada trebao znati i Biden. Ono što časopis ne navodi je da bi Bidenovo odustajanje bio pravni presedan u SAD. To govorimo pošto je predsjednik Truman odustao od novog mandata u ožujku 1952., a isto je bio učinio i predsjednik Johnson 1968..

  Drugim riječima oni su odustali u doba unutarstranačke kampanje izbora kandidata za predsjednika SAD-a. Predsjednik Joe Biden je pobjedio na unutarstranačkim izborima za predsjedničkog kandidata pa bi njegovo odustajanje bilo pravni presedan.

  Tijekom posljednjih godina američki progresivni režim je napravio praktički bezbroj pravnih presedana pa niti ovaj ne bi trebao nikoga šokirati. Bez obzira na to mi ćemo ovdje ponovno naglasiti da je medicinski gledajući Joe Biden sposoban biti predsjednik. On je sposoban biti predsjednik kao što su to bili sposobni predsjednici Wilson (posljednjih 18 mjeseci) i Reagan.

  Potpuno druga stvar ispadne da li će birači podržati de facto mentalno nesposobnog kandidata za predsjednika. To je stvar koja brine Demokratsku stranku.

4.5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
insurance rates going up
insurance rates going up
10 dani prije

car insuranceI think that you could do with some pics to drive the message home a little bit,

Best IP TV Services
Best IP TV Services
2 dani prije

I have been surfing online more than 3 hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my opinion if all web owners and bloggers made good content as you did the web will be much more useful than ever before

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina