Američko pravosuđe

  Policajca Dereka Chauvina sud je proglasio krivim za ubojstvo George-a Floyda koje je prošle godine zapalilo prije svega SAD pokrenuvši masivne Black Lives Matter demonstracije.

  Dana 25 svibnja 2020 godine policija je bila pozvana na intervenciju kada je George Floyd pokušao kupiti u dućanu proizvode krivotvorenim novcem. Po zaključcima autopsije tijekom policijske intervencije Floyd je umro od kombinacije raznih razloga. Ti razlozi su bili upotreba policijske sile, upotreba opojnih sredstava od strane preminule osobe, zdravstveni problemi preminule osobe među kojima je bila i bolest srca.

  Argumenti obitelji su bili da je on bio živ i zdrav dok ga policija nije odlučila uhititi pa ga je ona stoga ubila. Za kraj ćemo ovdje navesti i argumente policije koja je u svojim podacima o Floyda sigurno vidjela da je on bio 19 puta optužen i 9 puta osuđen na zatvorske kazne od kojih je jednom bio osuđen za oružanu pljačku. Isto tako policija je sigurno znala da je riječ o ovisniku o drogi. Drugim riječima iz njihove perspektive on je bio okorjeli kriminalac s kojim se definitivno ne postupa u rukavicama.

  Sada kada znamo kako je George Floyd živio i umro vrijeme je da se pozabavimo suđenjem o njegovom „ubojstvu”. Za početak ćemo reći da je suđenje Dereku Chauvinu održano u zapaljivoj atmosferi nakon gotovo godine dana Black Lives Matters demonstracija koje su u realnosti bile podržane od strane medija i režima.

  Najavljujući završetak suđenja američki predsjednik Joe Biden je bio izjavio „Molim se da presuda bude ispravna,a mislim i da nikakva druga nije moguća”. Ako je itko postavljao pitanje koja presuda je po njemu ispravna odgovor je dobio nakon presude kada američki predsjednik izjavljuje: „Presuda kriv je predstavlja korak napred u obračunu nacije s sistematskim rasizmom… Riječ je bila o ubojstvu pred očima svih nas… Sistematski rasizam predstavlja mrlju na duši naše nacije…”

  Njegova zamjenica Kamala Harris je izjavila „America ima dugu povijest sistematskog rasizma… Danas zahvaljujući smartphonima puno Amerikanaca danas može vidjeti rasnu nepravde koju su crni Amerikanci znali generacijama”. Iz toga možemo slobodno zaključiti da je američka vlada navijala za presudu kriv je,a pri tome ne smijemo zaboraviti da još dolaze tri suđenja za smrt George Floyda i izricanje presude Dereku Chauvinu za ubojstvo. Drugim riječima čak i da ne bude žalbi suđenje nije završilo,a vlada hvali presudu što po svim parametrima predstavlja uplitanje u pravosudni postupak.

  Govoreći o samom donošenju presude ili preciznije o poroti koja ju je donijela nužno nam je navesti njihov otvoreni strah u slučaju donošenja krive presude. Sudac je bio ranije upozorio porotnike da će njihova imena biti objavljena kada im život bude siguran, ali je ignorirao da mediji njihov identitet mogu objaviti već danas. U cilju pritiska na porotu njihovi potpuni opisi su objavljeni dan prije zasjedanja o donošenju presude pa možemo reći da su porotnici bili uplašeni posljedicama po svoj život i imovinu ako pokušaju policajca proglasiti nevinim. Ako vjerujete da porotnici nisu bili uplašeni za svoj život red je da pogledati sliku demonstracija ispod prozora prostorije u kojoj su odlučivali o krivici optuženog.

  Strogo pojednostavljeno ovo suđenje je bilo slično Staljinističkim suđenjima 30tih godina dvadesetog stoljeća pošto je vlada navijala za presudu KRIV JE, dok su oni koji su je trebali donijeli bili uplašeni što će se dogoditi ako presude NEVIN JE. 

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] pravosuđe se “proslavilo” pravnom farsom samo nekoliko dana nakon što je policajac Derek Chauvin u pravnoj farsi osuđen za ubojstvo više puta osuđenog kriminalca Georgea Floyda u Velikoj […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina