barecode-on-hand

Stvarnost i budućnost ID2020

U rujnu prošle godine bio je održan skup ID2020 saveza u New Yorku na kojemu je najavljeno pokretanje ambicioznog programa digitalnog identiteta s vladom Bangladeša, Savezom za cjepljenje i drugima. Ovaj skup će nakon izbijanja epidemije korona virusa postat jedan od temeljnih mjesta početaka teorija zavjere koja je postala iznimno popularna.

Na tom skupu ID2020 je predstavio svoj najnoviji program digitalnog identiteta u partnerstvu s Programom pristupa informacijama vlade Bangladeša, Generalnom upravom za zdravstvene usluge (DGHS) i Gavi. U službenoj objavi povodom konferencije se navodi: „Prepoznajući priliku da imunizacija služi kao platforma za digitalni identitet, ovaj program koristi postojeće operacije cijepljenja i registracije rođenja kako bi novorođenčadi ponudio postojani i prenosivi digitalni identitet koji je biometrijski povezan”.

Osim vlade Bangladeša koja je potpisala dogovor s ID2020 savezom, sličan dogovor je bio sklopljen s gradom Austinom u Texasu, SAD samo što će program u ovom gradu biti fokusiran na beskućnike. Kako iza ID2020 stoje Microsoft, The Rockefeller Foundation, Gavi-savez za cijepljenje (Bill & Melinda Gates Foundation), Accenture (financijske organizacije) i Ideo.org razumljivo ispadne da je on izazvao reakcije javnosti kao i teorije zavjere.

U osnovi teorije zavjere se bave čipiranjem nakon kojega će vlada imati realnu kontrolu nad nama,a u pobijanju te teorije zavjere Bill Gates definitivno ne pomaže svojim nesretnim direktnim izjavama. Prije točno mjesec dana on je bio javno izjavio „Na kraju krajeva mi ćemo morati imati digitalne certifikate koji će pokazati tko je ozdravio ili tko je bio testiran ili kada je otkriveno cjepivo tko ga je dobio”.

Te njegove riječi se nalaze u potpunom skladu s naučnom studijom financiranom od Bill & Melinda Gates Foundation koja je puštena u javnost 19. prosinca 2019 godine. Ta studija tvrdi da je potrebna središnja baza cjepljenja koja bi spriječila 1.5 milijuna smrtnih slučajeva godišnje koje se cjepljenjem može spriječiti. U studiji se navodi kako bi se tako nešto moglo postići putem tetoviranja koristeći jezgru napravljenu od bakra, indija i selenida i rub napravljen od aluminij-cink sulfida koji bi se mogao očitati putem smartphone-a. Rok trajanja ovog tetoviranja bi bio najmanje 5 godina tako da on zadovoljava trenutačne zahtjeve, planove.

Po riječima jednog od autora te studije to tetoviranje će biti moguće očitati s maksimalne udaljenosti od 0.3 metara tako da ne postoji nikakva mogućnost praćenja osoba na koje je one postavljena. Jednostavno po njegovim riječima praćenje nije moguće zbog velikog broja tehničkih razloga i on je neupitno u pravu po ovom pitanju. Nužno je ovdje naglasiti da danas to praćenja nije moguće, ali će biti moguće u budućnosti zahvaljujući novim tehnologijama.

S ovim želimo naglasiti da velika većina teorija zavjere po pitanju ID2020 predstavljaju najobičnije neistine, fake news kada govore o čipiranju i praćenju stanovnika danas i u bliskoj budućnosti. Da možemo očekivati da bude provedeno tetoviranje u smislu u kojemu ga ID2020 i Bill Gates navode, ali ništa više od toga. Za to sada jednostavno ne postoje zadovoljavajuće tehnološke mogućnosti i zbog toga je riječ o najobičnijim teorijama zavjere. Jednostavno govoreći Dakota Gruener, CEO od ID2020 je u pravu kada govori da su postali kolateralna žrtva sadašnje situacije u svijetu, ali on tom izjavom ignorira budućnost tehnologije koju on propovjeda, koja je iz perpsektive današnjih građana užasavajuća.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina