Euro-klopka

Predvorje eura

Jučer je Republika Hrvatska ušla u predvorje eura, u ERM II sustav tako nam malo vremena preostaje do ukidanja kune. Strani stručnjaci nam govore da je najraniji datum za ukidanje kune i uvođenja eura biti 1 siječanj 2023 godine,a da li će to biti tada ili godinu kasnije to nitko ne može reći.

U ne tako davnoj prošlosti povik je bio hrvatska kuna u hrvatskom džepu,a među ostalim zastupali su ga i oni koji se danas nalaze na vlasti koji sada uvode euro. Ovo je istovremeno pitanje domoljublja i suverene monetarne politike. Iz perspektive globalista i europeista mi nemamo pravo na suverenu monetarnu politiku ili kao što je njemačka vlada prije par godina izjavila „izbori ne mjenjaju ništa”.

Plenkovićeva vlada je neupitno svjesna omraženosti eura u javnosti pa je prošle godine ministarstvo vanjskih i europskih poslova ukinulo ankentno pitanje o popularnosti eura. Preciznije govoreći do travnja prošle godine pitanje je glasilo:”što vi mislite da bi uvođenje eura značilo za Hrvatsku i za Vas osobno ?”. Odgovor građana na ovo pitanje je uvijek bio jasan, njihovo plebiscitarno protivljenje uvođenju eura je bilo jasno. 62.9 % građana koji su na to anketno pitanje odgovorili da će zamjena kune eurom za Hrvatsku biti izrazito uglavnom ili izrazito loša odluka.

S druge strane HNB na uvjerava da Hrvati podržavaju euro. U isto vrijeme kada je anketa ministarstva vanjskih poslova tvrdila da se 62.9 % Hrvata protivi euro, Hrvatska Narodna Banka je govorila da 58 % Hrvata podržava euro. O istinitosti te i svih sljedećih HNB anketa dovoljno nam govori da je eurobarometar govorio da 40 % Hrvata podupire euro u doba kada HNB tvrdi da ga podržava 58 % njih. Na kraju mi možemo ovdje navesti i prošlogodišnju anketu državne javne televizije, HRT-a koja nam otkriva da uvođenje eura podržava 39.3 % Hrvata, a njih 53.4 % mu se protivi.

Svi znamo da HDZ i SDP podržavaju ulazak u eurozonu, dok su s druge strane Suverenisti, Domovinski pokret i MOST neupitno protiv ulaska Hrvatske u eurozonu. Konkretno tokom predizborne kampanje oni su najavljivali referendum o ulasku u eurozonu pa ćemo vidjeti ako će održati svoju riječ, da li su domoljubi ili lažnjaci ? Odgovor na to pitanje ćemo dobiti u sljedeće 2 godine iako postoje opravdane sumnje da će biti pozitivan, iako postoje opravdane sumnje da li će referendum biti organiziran.

Plenković, njegova vlada i HNB vole naglašaviti da nam je obveza uvesti euro čime on realno govoreći manipulira. Hrvatska ima istu obvezu uvesti euro kao što je imaju Poljska, Češka, Mađarska koje su ušle u Europsku uniju 9 godina prije nas pa ga odbijaju uvesti jer znaju da je štetan za njihovu ekonomiju. Ne tako davno HDZ u kojem su sjedili i današnji ministri se zaklinjao gospodarskim savjetima IFO instituta i njegovog tadašnjeg predsjednika Hans-Werner Sinna koji je napisao knjigu „Klopka eurozone” pa stoga pametnome dosta.

Središnji paritet po kojemu ćemo ući u eurozonu ako to netko ne uspije spriječiti će biti 7.53450 kuna za 1 euro, a nakon toga…..

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 godine prije

[…] donošenje Istanbulske konvencije, smjena čak 15 ministara zbog Agrokora ili imovinskih pitanja, najava uvođenja eura protiv želje većine Hrvata i puno drugih stvari, puno drugih odluka premijera je dovelo do današnje radikalizacije koja je […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina