Europska izjava

  Islamski teroristički napadi u Francuskoj i Austriji su rezultirali brojnim reakcijama europskih političara koji su najavili poduzimanje mjera za suzbijanje terora. Povodom ovog pitanja održano je virtualno zasjedanje ministara unutrašnjih poslova članica Europske unije s kojega je izašla izjava za medije koju ćemo danas komentirati.

  Prvo što ispadne očito u ovoj izjavi za medije je da se islamski terorizam praktički uopće ne spominje. U cijelom tekstu riječ islamist je spomenuta samo jednom i to kod spominjanja terorističkog napada u kojemu je ubijen francuski učitelj. U ostatku teksta se taj pojam uopće ne spominje pošto EU govori samo o ekstremističkom terorizmu koji kao što svi znamo može biti terorizam autohtonih stanovnika Europe i terorizam migranata i njihovih potomaka.

  Druga zanimljivost Europske izjave za borbu protiv terorizma je pozivanje na socijalnu koheziju. Nakon što je Europska unija primanjem desetaka milijuna migranata uništila socijalnu koheziju država članica što je potvrđeno bezbrojnim naučnim studijama ona sada poziva na jačanje ove kohezije. Ta socijalna kohezija europskih društava će se po mišljenju EU pojačati „jačom integracijom migranata u naša društva tako da oni osjećaju da tu pripadaju, ali i aktivnom željom migranata da budu integrirani. Europskim organizacijama koje ne rade u skladu s europskim zakonima po pitanju integracije će biti uskraćen europski i novac država članica”. Kao što vidimo ovdje se spominje samo uskraćivanje novca organizacijama koje ne sudjeluju u integracije, ali ne i migrantima koji u njoj ne sudjeluju.

  Govoreći o Schengenu spominje se jačanje suradnje država članica i trećih država u suzbijanju terorističkih i ekstremističkih pretnji. Posebno se još naglasila suradnja s trećim državama o vraćanju kriminalaca i terorista u matične države kao da u stvarnosti njihove rodne države nisu oduševljene time što su ih se riješili pa će ih primiti natrag.

  Normalno u izjavi država članica se najviše se govori o internet cenzuri o čemu smo već pisali na Hladna istina. Jedan od osnovnih ciljeva bi po toj izjavi trebala biti borba protiv online i offline radikalizacije što je i konkretno rečeno riječima „Mi želimo preduzeti sistemske akcije protiv radikalizacije u Europi. Mi ćemo nastaviti s svojim mjerama da zaustavimo sve vrsta ekstremističke propagande, zagovaranja nasilja,financiranja mržnje i nasilnog ekstemizma….”

“….Mi pozivamo Europsku komisiju da predstavi ambiciozni Digital Service Act (internet zakon) u smislu jačanja odgovornosti internet kompanija u borbi protiv nezakonitog sadržaja i njegovog širenja. Isto tako mi pozivamo Komisiju da donese nove kazne i odgovarajuće mjere po ovom pitanju. Taj novi zakon bi trebao jasno definirati zahtjeve za micanje nezakonitos sadržaja istovremeno poštujući temeljna prava među kojima se nalazi sloboda govora i mišljenja…”

….Mi ćemo s zanimanjem pogledati najavljeni prijedlog Europske komisije po kojemu će govore mržnje potpasti pod kazneno zakonodavstvo koje je regulirano Europskim zakonom….”

  To je bila skraćena verzija izjave ministara unutrašnjih poslova Europske unije po pitanju nedavnih terorističkih napada na njenom teritoriju. Stvarnih najava u ovoj izjavi ima jako malo,a samo jedna od njih je pozitivna za građane Unije. Pozitivna je najava koja poziva na ograničenje stranog financiranja organizacija i religije u Europskoj unija dok su praktički sve ostale represivne mjere više usmjerene prema autohtonom stanovništvu koje želi miran život i jaču, tradicionalnu socijalnu koheziju nego prema migrantima koji su izveli terorističke napade.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 godine prije

[…] o islamističkim terorističkim napadima će na kraju doći na red i u Europskoj uniji koja u zajedničkoj izjavi osuđuje općeniti terorizam potpuno izbjegavajući spomenuti tko je odgovoran za […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina