Europa-regija

Europa regija

U Europskoj uniji se ovih dana skupljaju potpisi s ciljem ujedinjavanja mađarskih „zemalja“. Formalno govoreći skupljaju se potpisi za Europu regija, dok u stvarnom kratkoročnom smislu za Veliku Mađarsku.

Početak puta koji je doveo do ove peticije počinje u Transilvaniji ili kako to Mađari govore u Zemlji Sekelja 2008 godine. Njihov zahtjev je na samom početku bila neovisnost od Rumunjske, ali on je vremenom transformiran u zahtjev za Europom regija. Citat njihovih zahtjeva za koje se danas skupljaju potpisi glasi:

Ako vjerujete da je u najboljem interesu Vaše domovine i Europe da nacionalne regije koje čuvaju nacionalni identitet budu sačuvane, njihove ovlasti povećane s davanjem veće autonomije kako bi se sačuvao nacionalni identitet podržite svojim potpisom ovu peticiju“

Ovaj poziv je pao na plodno tlo u Mađarskoj i dijelovima Španjolske, ali i među liberalima koji žele ukinuti nacionalne države. Tako na primjer Projekt za Demokratsku uniju poziva aktiviste da im se pridruže kako bi se koristeći prijetnju secesijom gurnuli nacionalne države u formiranje Federalnih države Europe.

Iz Hrvatske ovaj projekt indirektno podržava jedino Lista za Rijeku kao članica europske grupe European Free Alliance koja isto stoji iza ove peticije. U Sloveniji je članica ove europske političke grupacije stranka Oljka iz Slovenske Istre, dok je u Francuskoj Occitanska stranka,a u Španjolskoj su to separatističke Katalonske stranke. Programska pozicija European Free Alliance je vrlo jasna i glasi „Europska unija ne može više biti Unija nacionalnih država“.

Sve u svemu ova Mađarska inicijativa za Europu regija je do sada skupila više od milijun potpisa, ali ako ne računamo Mađare praktički ništa. Od tih više od milijun potpisa njih 27.000 je skupljeno u Slovačkoj, 169.000 u Rumunjskoj i 788.000 u Mađarskoj. S druge strane u Hrvatskoj je skupila samo 5 % potrebnih potpisa, Francuskoj 3 % i slično jer svi mi znamo da je Europa regija protiv naših nacionalnih interesa.

Ovo je ujedno primjer kako nacionalni interesi jedne države, u ovom slučaju Mađarske mogu biti iskorišteni protiv svih drugih članica Europske unije. Jednostavno gledajući san Budimpešta o Velikoj Mađarskoj se poklopio s snom liberala o ukidanju europskih država.

Theo Deutigner autor knjige Handbook of Tyranny je zajedno s prijateljima napravio kartu Europe regija koju možete vidjeti na početku ovog teksta.

4.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina