Ljudska prava ili novac

  Božićno-novogodišnji poklon koji je Angela Merkel dala Volkswagenu i Kini sada svima stvara glavobolje. Riječ je naravno o dogovoru o slobodnoj trgovini s Kinom potpisanim u posljednjim danima 2020 godine. Taj poklon je sada postao politički otrov koji nam pored ostalog javno ukazuje za koga se sklapaju ovi trgovinski dogovori i puno, puno drugih stvari.

  Već u siječnju znači ubrzo nakon što je Europska komisija potpisala ovaj dogovor Raphael Glucksmann predsjednik specijalnog komiteta Europskog parlamenta koji prati stranu uplitanje u demokratski proces je napao ovaj sporazum tvrdeći da je sklopljen samo zbog interesa Njemačkih korporacija. Potom je nastavio govoreći da ono što je u interesu Volkswagena, Siemensa i Mercedesa ne treba istovremeno biti u interesu Europljana, a sve je završio s izjavom da se jedino još u Europi vjeruju u sretnu globalizaciju. To po ovom utjecajnom članu Europskog parlamenta nije istina niti u ekologiji, niti u ekonomiji, niti društveno niti politički.

  On nije niti približno jedini član Europskog parlamenta koji se javno pobunio protiv ovog trgovinskog dogovora, a to su isto učinile i države. Na prvom mjestu među pobunjenicima imamo Belgiju, Poljsku, Španjolsku, Italiju koja sada ima „europskog premijera” pa je pretpostavljamo promjenila poziciju po ovom pitanju.

  Ovim dogovorom koji je nametnula Merkel Francuska je isto dobila gospodarske povlastice za svoje tvrtke, ali to je sve završilo šamarom Macronu koji ga je podržao. Kako Merkel uskoro odlazi u mirovinu posao Macrona je progurati trgovinski dogovor kroz europske i nacionalne parlamente, a potom ga i sam potvrditi u za njega izbornoj 2022 godini. Riječ je o potencijalnom političkom samoubojstvu pošto ga i ljevica i desnica napadaju da uništava radna mjesta ovim trgovinskim dogovorom, a on na to nema odgovora.

  Kako bi se svi oni koji su potpisali ovaj štetni dogovor izvukli iz problema Europska unija po prvi put u više od 30 godina nameće sankcije Kini zbog povrede ljudskih prava Ujgura. Riječ je o sankcijama protiv ciljanih osoba na što Kina koja je velesila, a ne banana republika odgovora vlastitim sankcijama protiv nekoliko članova Europskog parlamenta,drugih osoba kao i organizacija. Navodeći razloge za uvođenje sankcija Kina navodi da Europska unija treba prestati drugima pametovat po pitanju ljudskih prava i prestati se uplitati u unutrašnje poslove drugih država.

  Političari Europske unije su na kraju ostali šokirani samom idejom da se netko njoj usudio opaliti sankcije stoga su vlade Njemačke, Francuske, Danske i drugih pozvale veleposlanike Kine na „razgovor”. Tijekom razgovora ove vlade su objasnile Kini da je neprihvatljivo njeno uvođenje sankcija članovima parlamenta i akademicima koji su samo koristili pravo na slobodu izražavanja.

  Bez obzira na sankcije koje je Kina uvela i sve drugo Europska pučka stranka čiji članovi su CDU, HDZ i drugi i dalje podržava ovaj trgovinski dogovor pošto vrlo dobro znaju koje profite će Deutsche Telecom i druge korporacije izvući iz ovog dogovora. Ljudska prava i sve drugo se ne mogu usporediti s tim profitom što su vrlo jasno otkrili H&M, Nike i drugi koji su osudili kršenje ljudskih prava Ujgura u Kini !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina