Dopušteno i nedopušteno

  U današnjem zapadnom svijetu čiji na sreću mi još nismo punopravni kulturološki član je teško odlučiti što je dopušteno i nedopušteno. Sada ćemo posjetiti SAD i Veliku Britaniju kako bi vidjeli zbog čega osobe završavaju u zatvoru, a zbog čega ne.

  Budimo za početak iskreni pa priznajmo da policija ne može biti istovremeno na svim mjestima i istraživati baš sve. Ona nema dovoljno ljudi za tako nešto pa je prisiljena prioritizirati svoje radnje. U javnosti najpoznatije priotiziranje je na zločine koji se istražuju po službenoj dužnosti i one koji ne. Po ovom pitanju oni se dijele po vrijednosti ukradene ili uništene stvari.

  Postoji puno drugačijih policijskih priotiziranja koja su specifična za različite države. Uzmimo na primjer Hrvatsku gdje su osobe koje uništavaju hrvatsku zastavu odmah uhićene. Evo u svibnju je uhićen mladić zbog spaljivanja državne zastave. On je optužen za kaznena djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, kao i povredu ugleda Republike Hrvatske.

  Tako to funkcionira kod nas dok na postmodernom Zapadu imamo drugačiju situacije. Tamo je spaljivanje zastave postala gotovo sportska disciplina ljevičara. Konkretno mi ovdje navodimo slučaj iz 2019. kada su demonstranti spalili britansku zastavu pred britanskim parlamentom. Navodimo ovaj slučaj, a ne neki noviji pošto je „sponzor” tog okupljanja bio predsjednik britanske vlade u sjeni. Zbog spaljivanja državne zastave niti tada niti u kasnijim incidentima nitko nije osuđen pošto je u Velikoj Britaniji dopušteno spaljivanje britanske zastave.

  To spaljivanje je dopušteno dok je spaljivanje LGBT zastave proglašeno protuzakonitim. U skladu s tim mladić koji skida i spaljuje LGBT zastavu je postao razlog za policijsku istragu. Nakon dva dana traženja zločinac je identificiran i uhićen. Činjenica da je vrijednost zastave bila niža od 10 funti, znači puno puno niža od limita za kazneni progon nije zaustavila policijsku istragu. Strogo pravno govoreći u Velikoj Britaniji je dopušteno spaliti britansku zastavu, ukrasti 100 funti vrijednu stvar, ali nije dopušteno spaliti LGBT zastavu vrijednu maksimalno 10 funti.

  Sada idemo preko bare u SAD gdje je tamošnji grad Spokane (država Washington) potresao nevjerojatni zločin. Dva tinejdžera i mlađi punoljetnik su se igrali s scooterima na ulici, konkretno na LGBT zebri. Tijekom svog igranja njihovi scooteri su ostavili tragove guma na navedenoj zebri pa su sve troje uhićeni. Gradski lideri su njihovu igru, njihov vandalizam proglasili zločinom mržnje. Konkretno jedan od njih izjavljuje: „znam da se to zove vandalizmom, ali riječ je o mržnji”.

  Sve u svemu tri opasna zločinca se sada o Spokaneu sudi zbog zločina mržnje pa svako od njih može dobiti 10 godina zatvora. Jedna od naših poante ove američke priče bi bila nemojte kočiti s automobilom na LGBT zebri. Kazneno govoreći jeftinije ispadne pregaziti nekoga na takvoj zebri nego ju uništiti svojim kočenjem !? Inače identično kao u Velikoj Britaniji SAD zakonski dopušta spaljivanje američke zastave, ali kao što vidimo uništenja LGBT simbola ne. Važno je znati stvarne prioritete.

  Red je biti pošten pa za kraj priznati da čak i liberalni The Washington Times osuđuje uhićenja ovih mladića. U svom tekstu ovaj mediji govore da u SAD imaju suludu situaciju pošto je dopušteno uništavati spomenike nacionalnih heroja,a nije dopušteno uništiti LGBT zebru/mural.

  Tim komentarom The Washington Timesa završavamo tekst o dopuštenom i nedopuštenom na postmodernom zapadu.

4 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
geography grade 12 study guide
geography grade 12 study guide
11 dani prije

insurance agencies near meyour authored material stylish. nonetheless,

insurance rates going up
insurance rates going up
10 dani prije

car insuranceI think that you could do with some pics to drive the message home a little bit,

soapertv
soapertv
7 dani prije

Thank you for the auspicious writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to more added agreeable from you By the way how could we communicate

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina