Ujedinjeni Narodi su 2019 godine izašli s podacima o broju migranata ili u prijevodu o broju osoba koje se rođene u jednoj, a žive u drugoj državi. Te podatke su potom usporedili s onima iz 2000 godine kako bi ukazali na trendove migracija u svijetu. Ti podaci nam pored ostalog pokazuju da se učetverostručio broj migranata u Španjolskoj, utrostručio u Italiji,a udvostručio u Velikoj Britaniji i Švedskoj. S druge strane po podacima Ujedinjenih Naroda broj migranata u Hrvatskoj se smanjio, ali pri tome moramo naglasiti da je to bilo po očekivanju. Razlog za to nalazi u činjenici da Ujedinjeni Narodi građane Hrvatske rođene u drugim republikama bivše Jugoslavije smatraju migrantima, a ne autohtonim stanovništvom 

Na jednom od najdužih zasjedanja u svojoj povijesti predsjednici Europskih vlada su donijeli odluku o proračunu Europska unije za sljedeće razdoblje kao i o korona virus fondu za pomoć državama. Zaključci ovog zasjedanja Europskog vijeća predstavljaju pravni presedan u povijesti Unije kojoj je do sada bilo zabranjeno zaduživati se i donositi poreze za vlastito financiranje. Tome su se do sada uvijek protivile članice u strahu daljnjeg jačanja moći Europske unije na uštrb članica. To što je prije bilo zabranjeno sada je postalo dozvoljeno. Sveukupno na sastanku je dogovoren proračun od 1.074 milijardi eura za razdoblje 2021-2027 kao i korona fond u visini od 750 milijardi eura što nam zajedno dava proračun od 1.820 milijardi eura. 

Europska unija je izašla s svojom novom poljoprivrednom strategijom imena A Farm to Fork čiji cilj je promjena načina prehrane svih stanovnika Unije. Za Hrvatsku poljoprivredu i stočarstvo ona ima neke neupitno pozitivne točke kao što je na primjer smanjivanje dužine putovanja hrane s polja do kućnih stolova, ali ima i previše minusa. Negativni dio ove strategije je fiksacija eurokrata da se moraju miješati u naš život i našu prehranu. U planu koji se nalazi pred Vama Europska unija traži, naređuje da se smanji prehrana mesom, a da se više jede voće i povrće dok se uz put spominju i insekti. Naše krave i svinje će u budućnosti dobivati u hrani kemijske sastojke kako ne bi ispuštale vjetrove što bi trebalo smanjiti stakleničke plinove koji se proizvode u Europskoj uniji.

Trump-letter-to-WHO
Trump-letter-to-WHO

AUTOR Donald Trump, president of USA

Američki predsjednik Donald Trump je 18 svibnja 2020 godine poslao pismo u WHO kojim je izrazio nezadovoljstvo načinom postupanja ove organizacije u doba pandemije korona virusa. U pismu je naveo razloge, naveo što je WHO krivo učinio s štetnim posljedicama za sve države svijeta.

Religion-and-European-Union-2020
Religion and the EU's external policies

AUTOR European Parliamentary Research Service

Europska unija ili preciznije Europski parlament je pustio u javnost analizu o religiji i vanjskoj politici Europske unije koja se bavi odnosom Unije prema religiji u prošlosti, promjenom politike početkom 21 stoljeća i projekcijama religija u svijetu 2060 godine. Analiza je posebno zanimljiva pošto konkretno navodi da se korjene sekularizma nalaze u Marksizmu i da su očekivanja u pobjedu sekuralizma nad religijom bila pogrešna. Jedan od zaključak ove analize govori o jačanje religije u svijetu pa i u zapadnim državama s izuzetkom Francuske i SAD-a kao i činjenicu da su Europska unija i globalizirana sekularna elita izuzetak u današnjem i budućem svijetu.

Book 25 years of the European union – 25 years of failure was published in November 2018 with premiere on Zagreb Interliber. Introduction chapter which you can download on Hladna istina was translated on English language together with other book extracts. The book is major analysis which  contains 4 great chapters: economics, demography, foreign policy, constitution during which it was explained how the Union was created, how it evolved, what will happen in the future and what Union need to change. Parts of the book have so far been published in Croatia, Slovenia, Bosnia and Herzegovina and international experts has used book for own projects. For possible publishing outside of Croatia please contact Robert Jurcic on robert.jurcic@aol.com or rijecki.analiticar@gmail.com

Istanbulska-konvencija-izvještaj-o-Italiji
ISTANBULSKA KONVENCIJA IZVJEŠTAJ O ITALIJI

AUTOR GREVIO, VIJEĆE EUROPE

Grevio je 13.01.2020 izašao s izvještajem o provođenju ciljeva iz Istanbulske konvencije u Italiji. U ovom izvještaju napisanom na engleskom jeziku Grevio na početku priznaje da su mjere koje Italija provodi protiv nasilja nad ženama uspješne i iznimno ih hvali nakon čega počinje kritizirati Italiju. Prva kritika je upućena Italiji jer naši susjedi interpretiraju rodnu jednakost u smjeru obitelji i majčinstva što je po Grevio mišljenju potpuno pogrešno. U svojoj drugoj kritici traži se od Italije da više novca usmjeri prema nevladinim organizacijama koje se bore protiv nasilja u obitelji i rodnog nasilja dok se u trećoj mjeri osuđuje odluka Italije da smanji financiranje migranata na svom teritoriju kao i odustajanje od spašavanja na Mediteranu. Ovaj izvještaj o provođenju Istanbulske konvencije u Italiji nam je u Hrvatskoj posebno zanimljiv kao primjer  onoga što čeka nas kada za 3 godine Grevio bude pisao izvještaj s preporukama za našu vladu.

25-godina-eu-robert-jurcic
25 GODINA EUROPSKE UNIJE

AUTOR ROBERT JURČIĆ

Knjiga 25 godina Europske unije govori hladno analitički o njenoj ekonomiji, demografiji, unutrašnjoj i vanjskoj politici. Ona nam ukazuje kako su odlukama Europske komisije uništena industrijska radna mjesta u zapadnoj Europi dok je s druge strane od istočnih članica Europske unije preuzeta kontrola nad strateškim resursima dok su istovremeno bile demografski opustošene kako bi se snizila cijena rada na zapadu.
Istovremeno s tim prije svega gospodarskim transformacijama u Europskoj uniji dolazi do demografske promjene. Svi značajni demografski stručnjaci kao i statističke analize ukazuju da će Europljani postati manjina u zapadnim europskim članicama dok se istovremeno uopće ne razgovara o tome tko su pripadnici Europskih naroda. U skladu s tim knjiga nam prikazuje demografsku povijest Europe, projekcije njene demografske budućnosti kao i prijedloge kako zaustaviti današnje tendencije .
U dijelu knjige koji se bavi unutrašnjom politikom Europske unije mi pratimo njen razvoj od trenutka osnivanja Europske ekonomske zajednice pa sve do danas. Mi pratimo kako je Europska komisija nakon svake reforme uzurpirala sve više i više ovlasti pa sve do trenutka kada je postala dovoljno moćna da u stvarnosti poništi referendume kojima su građani blokirali stvaranje još jače Unije. Gledajući rezultate različitih referenduma o Europskoj uniji tokom posljednjih 10 godina svima nam je jasno da je riječ među običnim građanima o omraženoj političkoj tvorevini što nas niti ne bi trebalo iznenaditi kada pročitamo službeno dokument Europske komisije imena Bijeli papir o Europskoj uniji gdje eurokrati s zadovoljstvom navode ukidanja prava europskih građana.
Knjiga 25 godina Europske unije je dobila u inostranstvu podršku tvorca pojma alt-right Paula Gottfrieda, bivšeg ekonomiste Svjetske banke Branka Milanovića, Northern Illinois University koji je potvrdio akademske izvore tvrdnji i mnogih drugih.

BIJELI PAPIR O BUDUĆNOSTI EU

AUTOR EUROPSKA KOMISIJA

Tijekom 2017 godine Europska komisija je izdala Bijeli papir o budućnosti Europske unije u kojem se bavi svojim dosadašnjim “uspjesima” i budućim smjerom kojim se Unija treba kretati do 2025 godine.
U ovom dokumentu koji imate priliku čitati Europska unija navodi 5 scenarija budućnosti. Zanimljivo je da se u 4 od njih navodi jačanje Unije, dok se samo u jednom zadržava sadašnje stanje. Osnovni demokratski problem svih tih scenarija predstavlja protivljenje građana Europskih država jačanju Europske unije, ali to za komisiju nikada nije bio problem.
Osvrćujući se na prošlost i s pogledom prema budućnosti Europska komisija u Bijelom papiru sama sebi čestita na stvaranju nestabilnih radnih mjesta i istovremeno najavljuje u budućnosti potpuno ukidanje europske socijalne države. Konkretno kada govore o prošlosti eurokrati su ponosni što su tokom samo jedne generacije ukinuli doživotna radna mjesta (osim za sebe) za radnike i zamjenili ih s 10 promjena radnog mjesta tokom poslovne karijere. Kada govore u budućnosti Europska komisija u ovom dokumentu se konkretno navodi da je socijalni sustav potrebno značajno “modernizirati” kako bi bio dostupan i u budućnosti.
Na kraju Europska komisija u Bijelom papiru o budućnosti Europske unije priznaje da joj je popularnost drastično pala s približno 50 na samo 33 % u deset godina, ali ona pere ruke od odgovornosti za to.

global-compact-for-migration
GLOBAL COMPACT FOR MIGRATION

AUTOR UN

Marakeški sporazum još poznat pod imenom Globalni kompakt za migracije je kontroverzni internacionalni formalno-pravno neobvezujući sporazum o pravima migranata. Riječ je o kontroveznom sporazum jer pored ostalog on poziva na uspostavu državne propagande u cilju promicanja migranata na području gdje se oni doseljavaju. Konkretno sporazum u svom cilju broj 17 poziva na zaustavljanje dodjele javnih sredstava medijima koji pišu protiv primanja migranata i istovremeno poziva na educiranje i senzibiliranje medijskih djelatnika o pitanju migranata. Isto u ovom cilju se navodi potreba zakonskog pomaganja migrantima protiv stvarnog ili navodnog rasizma lokalnog stanovništva prema migrantima.
Pored ostalog sporazum koji su vlade Hrvatske, Francuske i drugih država prihvatile i onaj koji su potpisale su različiti u jednom osnovnom smislu. U sporazumu koji su prihvatili na pregovorima iz zatvorenih vratiju se navodi da migracije MOGU imati pozitivan efekt po državu u koju migranti dolaze. U dokumentu koji su potpisali u Marakešu se navodi da migracije IMAJU pozitivan efekt do podržavu u koju migranti dolaze. Ovdje možete napraviti download originalno dogovorenog Globalnog kompakta za migracije, a ne verzije potpisane u Marakešu.

Nacionalni-program-reformi-2019
NACIONALNI PROGRAM REFORMI 2019

AUTAUTOR VLADA RH

Hrvatska kao što svi znamo kaska za ostatkom Europske unije i sve više zaostaje za bivšim komunističkim državama. Sada kada nas je i Rumunjska prestigla postali smo druga najlošija gospodarska članica Europske unije. Razloga za ovo zaostajanje ima mnogo, a naši sugrađani vole naglašavati kako je riječ o korupciji.
Jedan od razloga je neupitno korupcija, ali tu se nalaze i Obvezni mirovinski fondovi u koju svake godine na direktne uplate ili kamate na dug odlazi oko 8 milijardi kuna. S druge strane taj novac koji predstavlja više od 2 % BDP-a Hrvatske Slovenija, Mađarska, Poljska i drugi ulažu u gospodarstvo, a ne drže na bankovnim računima parabankovnih tvrtki. To je jedan od konkretnih razloga relativnog poniranja našeg gospodarstva, a drugi je forsiranje uvođenja eura putem politike stezanja remena što odbijaju učiniti europske članice koje vode odgovornu gospodarsku politiku.
Hrvatska realno gledajući nema gospodarsku politiku nego samo političke ciljeve. Prvo je politički cilj bio ulazak u NATO, potom u EU, a sada u eurozonu. Jako dobro pitanje bi bilo što će naše bezidejne vlade raditi nakon što uđemo u eurozonu što predstavlja temeljni dio plana nacionalnog programa reformi vlade Republike Hrvatske

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina